Mse360 הוא מנוע חיפוש חדש שפותח באנגליה, הושק בגרסת אלפא בספטמבר 2008 ונמצא בשלב הרצה. מהתיעוד באתר ניתן ללמוד על מאגר המידע של המנוע ודירוג התוצאות. מתיעוד זה עולה שהמנוע שם לו למטרה לשפר את תוצאות החיפוש מחד ולשמור על הפרטיות של המשתמש מאידך.
אשר לשיפור תוצאות החיפוש – המנוע משתדל להשיג שיפור בתוצאות בעזרת מאפייניו הייחודיים הנוגעים למאגר המידע שלו ולדירוג תוצאות החיפוש. מאגר המידע של המנוע משלב בתוכו אתרים שהושגו משלושה גורמים עיקריים: הרובוט של המנוע "Fred" שסורק את ה-Web, שיתוף פעולה עם מספר ספקים, והקהילה, כלומר ציבור המשתמשים אשר נקראים להוסיף תוצאות משלהם שנראות להם רלוונטיות וחשובות.
אשר לדירוג תוצאות החיפוש – מלבד התכנים, אחד הקריטריונים שהמנוע לוקח בחשבון בדירוג התוצאות הוא מספר הקישורים החיצוניים המצביעים לאתר. המאגר אינו תומך בקישורים ממומנים לצורך דירוג התוצאות, כלומר לא ניתן להשפיע על דירוג התוצאות על ידי תשלום. כמו כן מאפיין בולט של מנוע החיפוש הוא הסתייעות בקהילת המשתמשים. כאמור משתמשים יכולים להוסיף אתרים מומלצים על ידם לתוצאות החיפוש. תוצאות כאלה מסומנות בצלם מיוחד וניתנות לשיפוט על ידי משתמשי המנוע, שיכולים לסמן אותם במינוס ופלוס. אותם אתרים שמקבלים פלוסים רבים מקבלים מקום גבוה יותר בדירוג התוצאות. אתרים שמקבלים מינוסים רבים נמחקים מהאינדקס. בכך נמנע spam, לצד שיפור תוצאות החיפוש. המנוע מתחשב בדירוג שנותנים המשתמשים, אבל משתמש יכול להצביע פעם אחת בלבד לאתר מ-IP מסוים. באופן זה גם דירוגים שנעשים בזדון כמו אלו שנעשים על ידי מתחרים השפעתם פחותה.
אשר לשמירה על הפרטיות של המשתמש – המנוע מחויב לשמור על פרטיות המשתמש, המנוע אינו שומר בקבצי היומן שלו פרטים אישיים, לא IP ולא ארץ, אלא רק את השאילתות ותו לא. לכן אי אפשר כמובן לקשר בין השאילתות והמשתמשים. השאילתות נשמרות רק לצורך שיפור השירות.
במחשב האישי המנוע שומר קבצי עוגיות (cookies) שכוללים אך ורק את הגדרות המשתמש והעדפותיו בכל הקשור לאופציות החיפוש "ארץ" ו"חיפוש בטוח" או לא, ואין באפשרות עוגיות אלו לאפשר מעקב אחר המשתמש.
חשוב לציין שהמנוע עובד בשיתוף פעולה עם Spectron Intelligence ארגון שפועל למען מניעת פשעים ברשת האינטרנט כמו וירוסים ו-spam ועובדה זו ניכרת במערכת שלו. המנוע משלב בתוכו מערכת להתראה מפני וירוסים. בתוצאות החיפוש, ליד תוצאות חשודות בוירוסים או תוכנות ריגול מופיע צלם ספציפי שמתריע על כך. כאשר נשלח email למנוע החיפוש, פרטי השולח אינם נשמרים, כך שאין חשש ל- spam.
מפתחי המנוע חשבו גם על זמנו של המשתמש, ותוצאות החיפוש מסודרות בפורמט שונה, מתוך מטרה לחסוך לקורא זמן. התוצאות מסודרות במספר אשכולות קבועים – תוצאות מהוויקיפדיה, בלוגים, תמונות ותוצאות סטנדרטיות מה-Web. כמו כן ניתן לחפש על פי ארץ ותחום (domain).
כאשר בדקתי את המנוע, לא מצאתי חלק מהמאפיינים שתוארו בתיעוד, כמו מתן אפשרות למשתמש להוסיף לתוצאות החיפוש תוצאות משלו ולדרג את התוצאות. יתכן שזה זמני, כי מהתיעוד עולה שהמנוע דינמי – מוסיף מאפיינים חדשים מדי פעם ומעלים מאפיינים שנמצאו לא יעילים. על כל פנים, נראה שהוא השיג את המטרה של תוצאות טובות. בחיפושים שערכתי, קיבלתי תוצאות טובות שלא התקבלו במנועים אחרים. חשוב לזכור שהמנוע הצעיר פתוח לשיפורים ומבקש את משוב המשתמשים…
עדכון: בינתיים קיבלתי תגובה מהמתכנת הראשי של המנוע – אכן חלק מהמאפיינים שהוזכרו בתיעוד מושבתים כרגע… אבל יעלו בקרוב…
למנוע
לשאלות נפוצות