רציתי לכתוב על מנוע חיפוש אקדמי חדש בשם , RefSeek אבל אחרי בדיקה גיליתי שהמנוע לא מציע שום דבר מעבר למה שגוגל כבר עושה. הוא בעצם מסיר את כל האתרים המסחריים מתוצאות החיפוש, אבל לא מוסיף שום דבר שלא היינו מקבלים לפני עידן ה- RefSeek .
מצד שני, מנוע חיפוש אחר בשם Hakia הוא מנוע סמנטי המבוסס על איכות ולא על כמות. בדיקת איכותם של אתרים מבוססת על שלושה מרכיבים:
1. האם האתרים מומלצים ע"י ספרנים
2. האם האתרים מעודכנים
3. האם האתרים רלוונטיים לשאילתא
המרכיב החשוב ביותר במנוע זה היא שיטת הצגת התוצאות, אשר מבדילה בין אתרים מומלצים, תמונות וחדשות.
לדוגמה: Why did Enron collapse?
להבהרת הדברים, אני מצרפת קישור להשוואת תוצאות חיפוש של אותו נושא ב-Hakia ובגוגל
http://www.ckuik.com
רציתי להמליץ לכם על מנוע חיפוש לוידאו שיוצר תכנית טלויזיה מהתוצאות, בכל תחום אפשרי, והוא פשוט לשימוש ומיידי מאד, ברמת מימשק משתמש, חוויית שימוש ושימושיות.
מעבר לתיבת החיפוש המסורתית, אפשר לחפש בו ישר מה-URL. כך תוכלו לכתוב:
http://www.ckuik.com/שלום חנוך
ולקבל תכנית טלויזיה שנבנתה על ידי אלגוריתם חכם, במיוחד בשבילכם. נסו את זה: העתיקו את הכתובת, עם הרווח שבין המילים, והדביקו לשורת הכתובת.
בנוסף, זהו גם אגרגטור של תכנים לגבי מושא החיפוש וגם מרחיב את הטעם המוסיקלי, למשל, כשהוא נותן אפשרות לבחור אמנים קרובים או אמן אקראי לחלוטין, מה שמזמין את המשתמש לחוויית גילוי והעשרה של הידע וההיכרות שלו.
אשמח לקבל ביקורת שלכם על הפיתוח הזה. דעתכם חשובה לי מאד.
נדב
שלום נדב
ביחס למנוע http://www.ckuik.com – מנוע חיפוש נחמד, ושימושי. ניתן לחפש בו בכל תחום. התוצאות כפי שמוצהר באתר מתבססות על youtube , אבל המנשק הרבה יותר נוח לשימוש. מאפיין חשוב ושימושי הוא "related " שמציע למשתמש תכניות דומות וקרובות לחיפוש הנוכחי. כמו כן הסרגל העליון עם האופציות להוריד את הקובץ הנוכחי, לשלוח וכו' ברור ונוח לשימוש. מאפיין חשוב נוסף הם קישורים בצד עם מידע נוסף על על מושא החיפוש. כשניסיתי להשתמש הקישורים לא עבדו. כנראה באופן זמני. חשוב לדעת מה היקף המאגר?
תודה על היישום והמידע
בברכה יפה אהרוני
תודה יפה.
רק עכשיו ראיתי את תשובתך לתגובה שלי.
הבעיה אכן היתה בעת המעבר לשרתים מהירים יותר אבל תוקנה זה מכבר. אשמח אם תוכלי לבדוק עכשיו את האגרגציה של התכנים מאתרים אחרים.
אשמח לשמוע על הקישורים הללו, בעיות שיש עימם, הצעות לשיפור או הוספה של תכנים בנושא וכו'.
בנוסף, שימי לב שלא מדובר רק במנוע חיפוש אלא גם במשרשר של תוצאות החיפוש למעין תכנית טלויזיה שלא נגמרת, של הקליפים בנושא שחיפשת. כשמגדילים למסך מלא זה ממש הופך למעין תכנית טלויזיה (באיכות נמוכה..) וכשלוחצים Pop-up מקבלים חלונית קטנה שאפשר להחזיק כל הזמן, מעל ליישום שבו את עובדת.
הוספנו גם השבוע את פונקציית ה-Random שמאפשרת לגלות אמן שלא היכרת. היא עובדת על פי מה שהיא יודעת על הטעם שלך מהחיפוש האחרון שלך ומשום כך מנפיקה תוצאות די יפות (שיילכו וישתפרו בהמשך, ככל שתלמד).
תודה.