מיקרוסופט משיקה: תיבת מייל, מסרים ורשת חברתית בדף אחד

מיקרוסופט חשפה בסוף השבוע שעבר  את האסטרטגיה החדשה שלה בתחום האונליין: אינטגרציה בין כל השירותים המקוונים שהיא מספקת בשילוב יישומים חברתיים חיצוניים. מעתה כל השירותים המוצעים במסגרת Windows Live , חבילת השירותים המקוונת של מיקרוסופט, הכוללת מסרים מיידיים, דואר אלקטרוני ושיתוף תמונות, ישולבו בעמוד אחד ויחלקו רשימת אנשי קשר  אחת.  כמו כן, מציעה  Windows Live  החדשה אינטגרציה עם רשתות ושירותים חברתיים מתחרים כמו פליקר או טוויטר. לצורך כך חתמה מיקרוסופט על הסכמי שיתוף פעולה עם כ – 50 חברות אינטרנט, בהן לינקד אין, וורדפרס ופוטובאקט. בנוסף חתמה החברה על הסכמים עם הרשתות הישראליות מקושרים וחבר'ה. בין החידושים הנוספים שמציע  Windows Live:

שירות שיתוף קבצים בשם Sky Drive (שלו שטח אחסון בנפח 25 ג'יגה)

גרסה חדשה של מסנג'ר,שלה נוספו פיצ'רים חדשים כגון קבלת עדכונים מרשתות חברתיות, רשימת אנשי קשר מועדפים ואפשרות לשיחות קבוצתיות.

כמו כן תשיק מיקרוסופט את Groups- מערכת לשיתוף פעולה קבוצתי הכוללת אחסון משותף. השירותים החדשים יהיו זמינים ובחינם החל מדצמבר  ב- msn.co.il, ופיצ'רים חדשים יתווספו בהדרגה.

חשוב לציין שהמהלך הנוכחי לא כולל השקעה בתחום החיפוש בעברית.

מקור הידיעה: TheMarker, 14/11

אוספים דיגיטליים בספריות אוניברסיטאיות ברחבי העולם – אוצר חבוי

מידע רב מצטבר באוניברסיטאות, והספריות הן הגוף המרכזי שדרכו ניתן לגשת לאוספים.
אוניברסיטאות רבות בארה"ב ומחוצה לה מציעות את האוספים שלהן לכל.
אוספים אלה כוללים ארכיונים דיגיטליים של כתבי יד, אומנות, טקסטים קלאסיים,לימודי דת, מידע רפואי ומשפטי, מפות, מקורות למחקר ועוד.

האוספים הדיגיטליים הם בתחומי ידע שונים לדוגמה:
• אוניברסיטת הארווארד מציעה כתבים עתיקים מתחום ההיסטוריה של הרפואה כגון :
Hawthorne, George Stewart. The prevention and treatment of epidemic cholera :and its true pathological nature, in a series of letters. Cleveland : M.C. Younglove & Co., 1849
• אוניברסיטת ייל מציעה את אוסף התיזות הדיגיטלי שלה מתחום הרפואה – חלק מהחומר חופשי לכל וחלקו לא. אבל ניתן לצמצם את החיפוש מראש לעבודות חופשיות.
• אוניברסיטת ייל מציעה גם אוסף אמנות, בו ניתן למצוא לדוגמה את
תמונת אגרטל הפרחים של פיקסו משנת 1954 – או את תמונת האם וילדה של פיקאסו.
• אוניברסיטת אוקספורד פותחת לציבור את הארכיון שלה, וחלק ניכר מהאוסף פתוח וחופשי לכל כגון: אוטוביוגרפיה של בנימין פרנקלין, Great expectation של צ'רלס דיקנס ועוד..
אוניברסיטת ג'יאורגיה מציעה אוסף נדיר של מפות כגון מפות נדירות ממלחמת האזרחים של ארה"ב.

אלו הן רק מספר דוגמאות שלקוחות מרשימה של 100 ספריות דיגיטליות מרחבי העולם, שבה ניתן למצוא אוספים רבים מעניינים נוספים שחלקם הגדול חופשיים לכל.

הבעייה היא שאוספים רבים בעלי ערך רב נותרים חבויים. מהו הפתרון?
בפוסט קודם ה"וויקיפדיה כפלטפורמה לשיווק הספרייה" תארתי ניסיון להגביר את המודעות לקיומם של אוספים כאלה באמצעות הוויקיפדיה. אמצעי טוב יותר, ונראה שיהיה מחויב המציאות לאור מספר האוספים החופשיים הגדל, הוא פיתוח מדריכים ייעודיים על פי נושא, או טוב יותר מאגרי מידע מיוחדים עם מידע על אוספי הספריות דוגמת OAIster וספריות דיגיטליות נוספות שקיימות בווב.

רשימת 100 ספריות דיגיטליות מרחבי העולם