הערך העסקי של טכנולוגיות ווב 2.0

מחקר מעניין שהתפרסם בגיליון דצמבר 2010 של Communications of the ACM שם לו למטרה לבדוק את הערך העסקי של יישומי ווב 2.0 – אתרי וויקי, בלוגים, פודקסטים, פולקסונומיות, משאפס, רשתות חברתיות, עולמות וירטואליים, אתר סימניות חברתיים, ו-RSS .
יעדי המחקר היו להבין אלו כלים וטכניקות של ווב 2.0 תורמים לניהול ולפרודוקטיביות, לזהות כלים של ווב 2.0 בהם ניתן להשתמש כדי לשפר את הפרודוקטיביות והניהול, ולמדוד את השפעתם .

שיטות המחקר שנעשה בהם שימוש במחקר זה כללו ראיונות, תצפיות וסקר שנערכו בחברות שונות בעיקר בארה"ב .

נמצא שאתרי וויקי, בלוגים ו- RSS הן הטכנולוגיות בעלות ההשפעה הגדולה ביותר ושטכנולוגיות של ווב 2.0 תורמות לתקשורת ולשיתוף.

רוב החברות מיישמות בלוגים, אתרי וויקי, RSS ופודקסטים , מעט מיישמות רשתות חברתיות ופולקסונומיות ועוד פחות משקיעות באתרי סימניות חברתיים ועולמות וירטואליים.

בעיית הבטיחות נותרה הבעיה העיקרית באימוץ טכנולוגיות ווב 2.0.

פרטים נוספים במאמר המלא

מחדשות ASK.COM – שירותי ה-RSS של Bloglines יפעלו מחדש , ולא עוד השקעות במנוע החיפוש אלא התמקדות בשירותי שאלות תשובות

בפוסט קודם מ-15 בספטמבר כתבתי על כוונת ask.com לסגור את השירות של קורא ה- RSS – Bloglines החל בראשון לאוקטובר. מסתבר עתה כפי שפורסם ב- 4 בנובמבר בבלוג של ask.com ששירות זה ימשיך להתקיים. בעקבות פניות רבות של משתמשים ומגעים של ASK.COM עם גופי צד שלישי הגיע החברה להסכם עם MerchantCircle על המשך השירות.

MerchantCircle תנהל בעתיד את bloglines מה שיאפשר ל- 2.7 מיליון המשתמשים של bloglines להמשיך וליהנות מהשירות, במקביל כפי שנכתב בידיעה החדשותית שפרסמה החברה , יש בכוונת MerchantCircle לקדם את השירות בקרב חבריה והחל מ- 1 בדצמבר יוכנסו מאפיינים חדשים לשירות שיקנו לו אופי מקומי ומסחרי יותר.

הודעה נוספת של ask.com מ- 9 בנובמבר בבלוג הרשמי של החברה מדברת על כוונת החברה לצמצם את השקעותיה בתעשיית החיפוש ופיתוח אלגוריתמים של חיפוש, לטובת התמקדות בשירותי השאלות והתשובות שלה, זאת על פי דברי נשיא החברה Doug Leeds בשל אי היכולת של החברה לעמוד בתחרות עם גוגל.

על פי נתוני Nielsen MegaView Search מאוגוסט 2010 גוגל תופסת פלח שוק של 65% מתעשיית החיפוש בעוד שחלקה של Ask.com הוא רק 2%. תיבת החיפוש באתר של ASK תמשיך להתקיים אבל התוצאות תהיינה של אחת ממתחרותיה.. Ask לעומת זאת תשקיע משאבים בשירותי השאלות והתשובות שלה.

שירותי השאלות והתשובות של ASK יאפשרו חיפוש בשפה טבעית . התשובות תהיינה מקישורים לאתרי ווב רלוונטיים וגם תשובות אנושיות של חברי קהילת ASK.COM

בכל הקשור לשירותי השאלות והתשובות , ASK תאלץ להתמודד עם חברות סטרטאפ שעוסקות בתחום כגון: Quora, Formspring , ChaCha וגם עם שחקנים חדשים בתחום – Facebook עם מאפיין השאלות והתשובות החדש שלה, וגוגל שהודיעה בראשית השנה על רכישת שירות השאלות והתשובות של Aardvark

Ask.com סוגרת את השירות של קורא ה RSS – Bloglines

על פי דברי הבעלים של קורא ה- RSS הוותיק והפופולרי Bloglines מ- 10 בספטמבר 2010 , השירות לא יפעל יותר החל מהראשון באוקטובר 2010.

Ask.com רכשה את Bloglines ב- 2005 . בשנים האחרונות קמו מתחרים רציניים לשירות כמו Google Reader . בנוסף לכך שירותים של אתרים חברתיים ומיקרובלוגים כמו Twitter מהווים אופציה נוספת לעדכונים, ודחקו במידת מה את מקומם של קוראי ה- RSS באספקת תכנים עדכניים.

בנוסף לירידה בפופולריות של Bloglines , גורם נוסף שהביא להחלטה לסגור את השירות הוא החלטתה של החברה להתמקד בפלח שוק מנועי חיפוש מסוג שאלות – תשובות.

משתמשי Bloglines שמעוניינים לייצא את ההזנות שלהם מ Bloglines- לקורא RSS אחר, יוכלו למצוא הוראות באתר של Blogline. התוכנה מאפשרת שמירה של כל ההזנות בקובץ בפורמט OPML אותו ניתן לייבא לקורא RSS אחר .

לפוסט בבלוג הרשמי של Ask.com בנושא
כתבה ב- PCWorld בנושא

Select – אגרגטור מותאם אישית חופשי לעדכונים בתחום מדעי החיים

SelectSelect הוא שירות עדכונים חדש חופשי בתחום מדעי החיים. Select מנהל מעקב אחרי עדכוני RSS של למעלה מ- 200 מקורות מידע מהימנים בתחום מדעי החיים כולל Pubmed, Nature, Bionity.com, Genome Web Daily News, Bioarraynews ועוד.

עדכוני ה- RSS מתמקדים בכ- 27 נושאים מדעיים ו-3 נושאים כלליים – חדשות, טכנולוגיה ומשרות. השימוש בשירות כרוך בהרשמה חופשית. למשתמש ניתנת האפשרות לבחור נושאים למעקב ובתוך כל אחד מהנושאים הוא רשאי לבחור במקורות מידע ובמונחי חיפוש בהם הוא מעוניין לקבל עדכונים. המערכת מאפשרת למשתמש לשנות את הגדרות פרופיל החיפוש שבחר בכל עת.

קרדיט לד"ר רות הנדזל על המידע

לאתר

שירות וובי לקבלת עדכוני RSS בדואר

עדכוני RSS מחייבים שימוש בקורא RSS. למרות יתרונותיו של RSS – האפשרות לראות את כל העדכונים במקום אחד בכל עת, ישנם משתמשים שמעדיפים לקבל את העדכונים לתיבת הדואר שלהם, ולא כל האתרים והבלוגים מאפשרים אופציה זו. בעזרת השירות RSS FWD ניתן לקבל את עדכוני ה-RSS לדואר. כל מה שצריך לעשות הוא להכניס את כתובת האתר המבוקש ואת כתובת הדואר אליה רוצים לקבל את העדכונים. אשר לתדירות העדכון ניתן לבחור בין שלוש האופציות: עדכון בזמן אמת, עדכון יומי ועדכון שבועי. השירות מחייב הרשמה חינמית לשירות.

שירות זה יכול לשמש את קוראי הבלוג שלנו שרוצים לקבל את העדכונים לתיבת הדואר שלהם. הכתובת שיש להזין לצורך קבלת עדכונים מהבלוג הבינספרייתי לתיבת הדואר היא: https://libraries-blog.tau.ac.il. כמו כן מי שרוצה לקבל את העדכונים מהאתר של הספרייה למדעי החיים ולרפואה לתיבת הדואר שלו יכול להשתמש בשירות זה. הכתובת שיש להזין לצורך כך היא:http://medlib.tau.ac.il.

אתר נוסף שמספק שירות דומה הוא  FeedBlitz. כדי להתנסות בשירותים אלו נרשמתי לשניהם.  מ-FeedBlitz  אני מקבלת עדכונים לתיבת הדואר שלי באופן שוטף. לעומת זאת מ-RSS FWD עדיין לא קיבלתי עדכונים. קראתי ברשת שיש תקופת המתנה מסוימת עד שהשירות מתחיל לשלוח עדכונים .ועד אז, לאור התנסות זו שלי אני ממליצה על FeedBlitz

לאתר RSS FWD , לאתר  FeedBlitz

 

Page2RSS – שירות שמאפשר לקבל עדכונים לקורא RSS מכל אתר Web

לא אחת נתקלנו בבלוג או באתר שהיינו רוצים לקבל ממנו עדכונים לקורא ה-RSS שלנו אך לא יכולנו לעשות זאת מכיוון שלאתר לא היה ערוץ RSS .
הבעיה נפתרה באמצעות שירותי Page2RSS . Page2RSS מאפשר לקבל עדכונים לקורא ה-RSS גם מאתרים שאינם מציעים תכנים באמצעות ערוצי RSS.


כל מה שצריך לעשות הוא להזין את כתובת האתר הרצוי בתיבת החיפוש וללחוץ על הכפתור to RSS . בעמוד שהתקבל להעתיק את כתובתו ולהוסיפה לתוכנת ה-RSS בה משתמשים, או להוסיפה אוטומטית לאחד מקוראי ה-RSS המוצעים באותו דף .