גישה חופשית לאוספים של אוניברסיטת ייל

ב-10 למאי 2011 אוניברסיטת ייל הצהירה על מדיניות " גישה פתוחה" לאוספים שלה. במסגרת מדיניות זו חוקרים, אמנים ומשתמשים מרחבי העולם יוכלו ליהנות מגישה חופשית לתמונות מקוונות של מיליוני אובייקטים שנמצאים במוזיאונים, בארכיבים ובספריות של אוניברסיטת ייל.

כאשר יושלם תהליך הדיגיטציה של אוספים אלו , הספריות והמוזיאונים יאפשרו גישה חופשית לתמונות שהם בדומיין ציבורי. כיום כבר יש גישה ליותר מ- 250000 תמונות של אובייקטים דרך קטלוג מאוחד חדש.

בקטלוג זה אפשר לדפדף על פי מספר קטגוריות: מוסד, אוספים, נושאים, אזורים ולחפש בחיפוש בסיסי ומתקדם עם אופציה להגביל את החיפוש על פי כותר, יוצר, מלות מפתח ונושא , גישה פתוחה, מוסד, אוספים ועוד. כמו כן אפשר למיין את התוצאות על פי רלוונטיות, כותר ועדכניות הפריט.

פרויקט זה שוב מדגיש את תרומתה של מדיניות הגישה הפתוחה והפעם למען גיוס פוטנציאל של טכנולוגיות לצורך למידה , שימוש יצירתי ושימוש חוזר במורשת התרבותית העשירה.

להצהרה

לקטלוג המאוחד החדש

למצגת שקופיות

ויקירפואה – אנציקלופדיה רפואית חופשית

ויקירפואה הוא מיזם של אגוד רופאי המשפחה בישראל בשיתוף עם רשת רפואה ששמו להם למטרה לאפשר גישה ישירה למידע רפואי מעודכן שיהיה נגיש לאנשי מקצועות הרפואה ולצבור כולו.

על פי מה שנכתב באתר הכותבים והעורכים בויקירפואה הם רופאים או בעלי תואר אקדמי מקביל כמו PhD והם מופיעים בשמם המלא, התוכן של ויקירפואה הוא חופשי לשימוש תחת רישיון the Creative Commons Attribution-Share Alike License‏(CC-BY-SA) פרט למקומות בהן מצוין אחרת. משמעות הדבר היא שהתוכן יכול להיות מועתק, מותאם ומופץ מחדש בתנאי שהמפיץ החדש מאפשר אותו חופש לאחרים ומציין במפורש כי מקור המאמר הוא בויקירפואה של אגוד רופאי המשפחה.

אפשר לחפש באתר וגם לדפדף על פי קטגוריות נושאיות כשליד כל קטגוריה מצוינים מספר הדפים באותה קטגוריה. הקטגוריות הנושאיות כוללות תחומי רפואה שונים כגון המטולוגיה, אונקולוגיה וכו'. קטגוריות נוספות עוסקות ב- בדיקות מעבדה, הנחיות קליניות, תזונה, תסמינים ותרופות

אגוד רופאי המשפחה פונה לכל הגופים והארגונים העוסקים ברפואה בארץ ליטול חלק במיזם זה

לאתר