גישה חופשית לאוספים של אוניברסיטת ייל

ב-10 למאי 2011 אוניברסיטת ייל הצהירה על מדיניות " גישה פתוחה" לאוספים שלה. במסגרת מדיניות זו חוקרים, אמנים ומשתמשים מרחבי העולם יוכלו ליהנות מגישה חופשית לתמונות מקוונות של מיליוני אובייקטים שנמצאים במוזיאונים, בארכיבים ובספריות של אוניברסיטת ייל.

כאשר יושלם תהליך הדיגיטציה של אוספים אלו , הספריות והמוזיאונים יאפשרו גישה חופשית לתמונות שהם בדומיין ציבורי. כיום כבר יש גישה ליותר מ- 250000 תמונות של אובייקטים דרך קטלוג מאוחד חדש.

בקטלוג זה אפשר לדפדף על פי מספר קטגוריות: מוסד, אוספים, נושאים, אזורים ולחפש בחיפוש בסיסי ומתקדם עם אופציה להגביל את החיפוש על פי כותר, יוצר, מלות מפתח ונושא , גישה פתוחה, מוסד, אוספים ועוד. כמו כן אפשר למיין את התוצאות על פי רלוונטיות, כותר ועדכניות הפריט.

פרויקט זה שוב מדגיש את תרומתה של מדיניות הגישה הפתוחה והפעם למען גיוס פוטנציאל של טכנולוגיות לצורך למידה , שימוש יצירתי ושימוש חוזר במורשת התרבותית העשירה.

להצהרה

לקטלוג המאוחד החדש