גוגל זה לא הכל….

הסברה הרווחת שלפיה כיום כבר אין צורך במידענים מתבססת על ההנחה השגויה שאפשר למצוא הכל בגוגל ובחינם.

אז זהו, שלא. לא הכל נמצא בגוגל, ולא הכל ניתן חינם. הרשת עתירה במידע שאי-אפשר להגיע אליו באמצעות שאילתה פשוטה במנוע חיפוש, כפי שמנסים לעשות מרבית המשתמשים שאינם אנשי מקצוע. מחקר שנערך  בארה"ב בקרב משתמשי אינטרנט מצא, שמרבית המחפשים מצפים למצוא את התשובה לשאלתם כבר בדף הראשון. 62% מהם הקליקו על תוצאות בעמוד הראשון,ו-41% מהם עברו למנוע חיפוש אחר או שינו את מילות החיפוש אם לא מצאו את מבוקשם בעמוד התוצאות הראשון. רבים מהם גם אינם מקדישים מחשבה לניסוח השאילתה.

מאמרה  זה של יפעת  מכוריש  התפרסם היום ב – NRG מעריב, ומתייחס ליום העיון "לא רק תחת הפנס: דרכים חדשניות לחיפוש ואחזור מידע איכותי " שהתקיים בשבוע שעבר בכנס Info2008 .

מאגר חדש וחופשי באינטרנט של חברת EBSCO – מאגר GreenFILE

חברת EBSCO Publishing ממשיכה במסורת הפקת מאגרי מידע  שהם Open Access. מאגר GreenFILE הוא מאגר שהושק לאחרונה ומתמקד  ביחסים בין בני האדם לסביבה. נושאים לדוגמה הכלולים במאגר בין היתר הם: התחממות עולמית (Global warming), מיחזור, מקורות  דלק חלופיים ועוד. מידע נוסף על המאגר:

http://www.ebscohost.com/thisTopic.php?topicID=205&marketID=20

כתובת המאגר:  http://www.greeninfoonline.com/

כלי חופשי של Google לעריכת סקרים

שירות חדש של Google מאפשר ליצור שאלון אלקטרוני , לשלוח אותו לנמענים והתשובות מוזנות אוטומטית לגיליון אלקטרוני. שירות זה יכול לסייע מאוד בעריכת סקרים, לחסוך את חיבור הטופס האלקטרוני ואת הזנת הנתונים.
השירות מחייב חשבון ב- Gmail.
הוראות לשימוש בכלי :
א. מהחשבון האישי ב-Gmail לחצו על Documents
ב. מהמסך המתקבל בחרו ב-New/Spreadsheet
ג. בגיליון האלקטרוני שיתקבל לחצו על share
ד. מתקבלות מספר אופציות . בחרו באופציה "fill out a form"
ה. לחצו על "start editing the form" וערכו את השאלון . עם סיומו רשמו את כתובת הנמענים

הנמענים יקבלו את השאלון לתיבת הדואר שלהם והגיליון האלקטרוני יתעדכן אוטומטית כאשר המשתמשים יענו על השאלות.

האינטרנט הרג את הספר – האמנם?

"קופצים בקריאה ממקום למקום, קוראים קצת מפה וקצת מפה – זהו למעשה דור הגוגל" כך מוגדרת בעית הדור על פי פרופ' דיויד ניקולאס מנהל בית הספר לספרנות ארכיונאות ומידע ב- UCL , שחוקר בין היתר את אופן השימוש בספרים אלקטרוניים.
זה לא שהספר האלקטרוני לא מצליח. על פי נתונים שנאספו על ידי הפורום העולמי של הוצאות לאור דיגיטליות, בתחילת 2008 נרשמה עלייה של ‭24%‬ בהכנסות מספרים אלקטרוניים, לעומת התקופה המקבילה ב-‭.2007‬ הבעיה היא אנחנו. הדור הנוכחי הולך ומאבד את היכולת לקרוא טקסטים ארוכים. מחקרים ברחבי העולם מלמדים כי דור האינטרנט מגלה קשיים בהבנת הנקרא.
גישה זו של "קפיצה ממקום למקום" יכולה לדעתו של פרופ' ניקולאס לפגוע ביכולת המחקר של הסטודנטים והחוקרים בעתיד. אחד הפתרונות שפרופ' ניקולאס מעלה, לפחות בתחום האקדמי, היא לחזק את יכולותיהם של הספרנים ולהפוך אותם למדריכי קריאה …

קרדיט לד"ר אריאל פרנק שהפנה את תשומת לבי לכתבה.
לכתבה המלאה …