אתרי אינטרנט שימושיים לחיפוש וארגון מידע – כלים ברוח ה-Web2.0, מנועי חיפוש ופרסומים חופשיים

הפעם אני רוצה לשתף אתכם במספר אתרים, שנתקלתי בהם לאחרונה, ויכולים להיות שימושיים.

כלים ברוח ה-Web2.0

אנו מוצפים היום בשפע של מידע, שבחלקו הינו תוצאה של מגמות המסתמנות בווב. Web2.0 מתאפיין בכך שהמשתמש לא רק קורא תכנים אלא גם יוצר אותם, תוך כדי שיתופם עם אחרים. תנועת הגישה הפתוחה הולכת וצוברת תאוצה, ומדי יום נוספים יישומים חדשים. התוצאה – שפע של מידע וצורך בכלים לארגן את המידע הרב. ב- Web פזורים הרבה כלים שבאים לשרת מטרה זו. כלים כאלה, רובם ברוח Web2.0,  שיכולים לשרת מטרה זו , ומטרות נוספות כגון: ארגון מחשבות, זמן, ניהול פרויקטים ועוד,  אפשר למצוא ברשימתה של Alisa Miller’s 100 Powerful Web Tools to Organize Your Thoughts and Ideas . היישומים ברשימה מסווגים למספר קטגוריות:
• Note-Taking and Documents
• Bookmarking
• Mind Mapping
• Personal Wikis
• Highlighters and Sticky Notes
• To-Do Lists
• Collaboration
• Calendars
• Time Trackers
• General Organizers and Task Managers
חלק מהכלים חופשיים. הכלים יכולים לשמש סטודנטים, חוקרים וכל מי שנזקק לארגון מידע, מחשבות וזמן. אני, למשל, אימצתי את Wetpaint כוויקי אישי .

מנועי חיפוש

ברשת ישנם מאות מנועי חיפוש וטכניקות חיפוש שונות. היום מנוע החיפוש העיקרי בו אנו משתמשים הוא Google. מידי פעם מתפרסמות כתבות על מנועי חיפוש אלטרנטיביים. ב-2 בפברואר 2009 התפרסמה ב-YNET כתבה : "חיפוש זה לא רק גוגל" ובה רשימה של מנועי חיפוש אלטרנטיביים. הרשימה כוללת מנועי חיפוש ייעודיים לוידיאו, בלוגים ומדיה חברתית, תמונות ומנועי חיפוש חברתיים. על פי הכתבה, לעתים, לצרכים מסוימים, החיפושים בהם יניבו תוצאות טובות יותר. כדאי לנסות.
תודה לד"ר אריאל פרנק שהפנה את תשומת ליבי לכתבה.

כתבי עת

מספר כתבי העת החופשיים הולך וגדל ועמם גם המדריכים ורשימות כתבי עת חופשיים ברשת. פלטפורמה אחת כזאת, בה נתקלתי לאחרונה, שמאפשרת חיפוש ודפדוף בלמעלה מ-2715 כתבי עת  מדעיים שפיטים (peer-reviewed ) חופשיים בשפה האנגלית ב-113 תחומי ידע היא :
LIS Links: Link Library of Open Access English Language Journals

בכל אחת מ-113 הקטגוריות  רשימה של כתבי עת חופשיים באותה קטגוריה וקישורים לכתב העת. בתחום ספרנות ומידע, למשל, יש עשרות כתבי עת חופשיים. אפשר לחפש בכל כתבי העת בכל הקטגוריות או להגביל את החיפוש לקטגוריה מסויימת. בכל החיפושים שערכתי קיבלתי את הטקסט המלא של תוצאות החיפוש.

ספרים חופשיים בנושאי מחשבים

כל מי שמתעניין בספרי מחשבים, מתמטיקה וספרות טכנית יוכל למצוא ספרים חופשיים בנושא בכתובת: http://freecomputerbooks.com. ניתן לחפש ולדפדף על פי הקטגוריות הבאות:
Computer Languages, Computer Science, Databases, Electronic Engineering, Java and J2EE, Linux and Unix, Mathematics, Microsoft and .NET, Network / Communications, Software Engineering
Special Topics, Web Design and Programming

יום השנה ה-150 לספר "מוצא המינים" מאת דרווין

האמן הבריטי הנודע דמיין הירסט, מהבולטים באמנות העכשווית הבינלאומית,  עיצב כריכה חדשה לספר   "On the Origin of Species ",  לרגל 200 שנים להולדת צ`רלס דרווין ו-150 שנים להוצאתו לאור של ספרו "מוצא המינים".

הירסט,  שיצירותיו נמצאות באוספי המוזיאונים החשובים בעולם לאמנות עכשווית, ובהם גם עבודה משלו במוזיאון ישראל שנרכשה ב-1992, מספר בראיון לעיתון  גארדיאן , שכמי שגדל כקתולי ושאלת בריאת העולם העסיקה אותו, היה מאד מרגש עבורו לקבל עותק של הספר מחבר לפני הרבה שנים.
לדבריו היה זה כבוד גדול עבורו, כשפנו אליו וביקשו ממנו לעצב את כריכת הספר, לכבוד 150 שנה להוצאתו לאור.
הציור שעל הכריכה נקרא: "Human skull in space" (קנבס על שמן) וכמו בעבודות רבות של הירסט, יש לו נגיעה למדע.

"Human skull in space" (קנבס על שמן) דמיין הירסט

התמונה של האמן הלא קונבנציונלי הזה מעוררת כמובן את השאלה, מה פשר הגולגולת שחרב מופנית לצווארה ?
את התשובה לכך נותן הירסט :

The painting sits firmly in the tradition of "still life" and is made up of objects I've come to imbue with my own meanings, some of them Darwinian in origin, and that I guess are seen in other areas of my work. The painting has an X-ray-like quality to it, as if it is revealing something about the structure of the objects painted.

המאמר המלא מתוך הגארדיאן

המהדורה החגיגית של "On the Origin of Species " התפרסמה בכריכה קשה על ידי הוצאת פנגווין ותוצג ב-12 בפברואר (יום הולדתו של דרווין)