טיפים להצלחתו של אתר מאת גוגל –שימוש נכון בפרמטרים סטטיסטיים

פוסט ראשון בסדרה "The Power of Measurement" אשר עוסקת בניתוח נכון של נתונים סטטיסטיים של אתר, התפרסם ב-17.2.2009 בבלוג הרשמי של גוגל. הפוסט כולל המלצות באיזה פרמטרים סטטיסטיים יש לבחור  כדי ללמוד על שביעות רצונו של המשתמש מהאתר, כדי להסיק מסקנות ולהכניס שינויים באתר.

להמחשת הדברים מוצגות בפוסט דוגמאות מ-Google Analytics – שירות חופשי של גוגל, שבו אנו משתמשים  בספריות שלנו,   כדי להפיק נתונים  סטטיסטיים הקשורים לשימוש באתרי הבית שלנו.

מעבר למספר הצפיות של דף מסוים או של האתר, המחבר ממליץ על הפרמטר "Bounce rate " . בעוד שהפרמטר "מספר המבקרים" מלמד על מספר האנשים שביקרו באתר הרי "Bounce rate" מלמד על שיעור ה"מדלגים" מתוך אותם מבקרים, אשר לא התרשמו מהאתר ואפילו לא "כיבדו" אותו בקליק אחד.

בכתבה יש המלצות על אופן השימוש בפרמטר זה, תוך שימוש בפרמטרים נוספים שמאפשרים לאתר את המשתמשים ה"מדלגים" ואת ה"דפים" שהרבו לפסוח עליהם, כדי להגיע למסקנות אופרטיביות, ומפנה לכתבה נוספת בבלוג של Google Analytics בנושא.

גם אם לא נכניס שינויים באתר בעקבות נתונים סטטיסטיים אלה, כדאי לעקוב אחרי הכתבות בסדרה, ולו רק כדי להכיר באופן טוב יותר את Google Analytics – השירות החופשי של גוגל בו אנו משתמשים להפקת דוחות סטטיסטיים על השימוש באתרי הבית,  ולהסיק מסקנות לגבי בחירת הפרמטרים הנכונים להערכת השימוש באתר. 

לפוסט

25 ספרנים מפורסמים ששינו את ההיסטוריה

מה משותף בין מאו צה טונג ואדגר הובר? או בין קרל מרקס בנג'מין פרנקלין ולורה בוש?

מסתבר שכמה מגדולי מנהיגי העולם, סופרים מפורסמים, פילוסופים וחוקרים מהמעלה הראשונה  החלו את הקריירה שלהם כספרנים.

          

הנה כמה דוגמאות:
מאו צה טונג שהיה שליטהּ‏ של סין בין השנים 1949-1976, בשנת 1918 בהיותו בחור צעיר חי בפקין והיה עוזר לספרן באוניברסיטת פקין. מנהל הספרייה שהיה מרקסיסט השפיע על מאו להפוך לקומוניסט וההמשך כבר ידוע.
אדגר הובר, ראש ה-FBI המיתולוגי משנת 1924 ועד מותו בשנת 1972 החל לעבוד כנער שליח בספריית הקונגרס, בהיותו סטודנט ללימודי משפטים באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון ובהמשך אף קיטלג ספרים בספריית הקונגרס .
ג'קומו קזנובה, קזנובה גורש מסמינר לכמרים, היה חייל, מטיף, מרגל, מוזיקאי, קלפן ואלכימאי והתפרנס בעיקר בזכות נשים שנפלו שבי בקסמיו. בסופו של דבר היה לספרן בטירת הרוזן ולדשטין, דוכס בוהמיה, במשך כ-13 שנה.
האפיפיור פיוס ה-11, שכיהן כאפיפיור מ-1922 ועד מותו ב-1939. שירת כנציג האפיפיור בפולין בזמן מלחמת העולם הראשונה, וכארכיבישוף מילאנו ב-1921. הוא נבחר לכהונת האפיפיור בהצבעה הארוכה ביותר במאה ה-20, שכללה 14 סיבובים. לפני שהפך לאפיפיור היה ספרן וחוקר שאירגן את החומר בארכיון הותיקן ואפילו פיתח שיטת מיון משלו.
דיוויד יום, פילוסוף והיסטוריון סקוטי, היה מהדמויות החשובות של ההשכלה הסקוטית. בשנת 1715 שימש כספרן בספרייה למשפטים באדינבורו, שם גם פרסם את ספרו המפורסם על ההיסטוריה של אנגליה.

מכיון  שהוראה, כתיבה וספרנות קרובים זה לזה, לגמרי לא מפתיע שסופרים מפורסמים כגון: לואיס קרול, בברלי קלרי ואחרים עברו מתחום אחד למשנהו.
לואיס קרול, מי שחיבר את עליזה בארץ הפלאות, היה סופר, מתמטיקאי, לוגיקן, צלם, ממציא ופילוסוף בריטי. לאחר שסיים את לימודי המתמטיקה באוקספורד הפך לספרן משנה. הוא עזב את התפקיד בשנת 1857, כדי להיות מרצה למתמטיקה.
חורחה לואיס בורחס, סופר ארגנטינאי, מגדולי היוצרים בלשון הספרדית אשר קמו באמריקה הלטינית.
בין השנים 1939-1946  עבד בורחס כספרן בספרייה העירונית בבואנוס איירס. עם עלייתו לשלטון של העריץ חואן פרון "קודם" בורחס לתפקיד של משגיח על עופות וארנבות בשוק העירוני, תפקיד שממנו התפטר מיד.
אחד מסיפוריו הקצרים המפורסמים הוא:"הספרייה של בבל" שמדמה את היקום לספרייה ענקית.

הערה: ברשימה המלאה מופיעה גם ראש הממשלה הרביעי של מדינת ישראל, גולדה מאיר. מכיון שלא הצלחתי למצוא סימוכין למידע זה, נמנעתי מלהזכיר את שמה.  האם מישהו מכיר פרט זה בביוגרפיה שלה?
תוך כדי חיפוש, גיליתי שאמו של הנשיא שמעון פרס, היתה ספרנית…..

קרא את הסיפור המלא»

Sagoon – מנוע חיפוש סמנטי חדש, מבטיח….

Sagoon הושק בגרסת ביתא ב-28 בינואר 2009. כפי שמוצהר באתר הכוונה להשתמש בטכנולוגיות סמנטיות, שמושתתות על אינטליגנציה מלאכותית ושפה טבעית, שיאפשרו ניתוח סמנטי של התכנים על מנת להשיג תוצאות רלוונטיות יותר. תוצאות החיפוש כפי שנכתב באתר, מושגות על ידי שילוב בין האינדקס של Sagoon, ושיתוף פעולה עם מספר חברות חיפוש גדולות בתעשיית המידע. כמו מנוע החיפוש הסמנטי Hakia גם מנוע זה משתמש ב- Yahoo Boss – שירות חדש יחסית של Yahoo אשר מאפשר למפתחים להשתמש בתוצאות החיפוש של Yahoo, לשלבם עם נתונים ממקורות אחרים, לדרג אותם מחדש ולהציגם באופן שונה. אין פירוט באתר לגבי זהותן של "חברות חיפוש גדולות אחרות" ומהות שיתוף הפעולה עמן. .

מנשק החיפוש "נקי" . אפשר לחפש על פי מספר קטגוריות – Web, News, Video, Directory, Classifields. את תוצאות החיפוש אפשר לצמצם לתמונות, לוידיאו ולאשכולות נוספים בהתאם לחיפוש. בחיפושים שערכתי קיבלתי תוצאות טובות ורלוונטיות.

מפתחיו של המנוע מבטיחים את המשך השבחתו של המנוע בעתיד .. ושמו שגזור מהמונח ההודי  Sanskrit  "Shakuna" משקף את חזונם לבשר באמצעות המידע שבמנוע החיפוש  טובות למשתמשים ולעסקים. נקווה שכך יהיה.

לאתר המנוע
הצהרה על השקת המנוע