אודות אדל פאנוס גהשאן, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך

הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך

הארכיון הדיגיטלי של ידיעות אחרונות לשירותך!

  • אתם מחפשים כתבה שהתפרסמה ב- 1939?
  • אתם רוצים לדעת מה היה הלך הרוח בארץ בתקופת המיתון?
  • הייתם רוצים לדעת מה היו נושאי הדיון הציבורי לפני הבחירות של שנת 1977?
  • בא לכם לדעת מה התפרסם בידיעות אחרונות ביום בו נולדתם?

הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך רכשה מנוי לארכיון הדיגיטלי של העיתון ידיעות אחרונות. הארכיון מכיל כתבות מעיתון ידיעות אחרונות משנת 1939 ועד לפני שבוע. באתר ניתן לחפש לפי מילים שהופיעו בכתבה ו/או לדפדף בעיתון. ניתן לצפות, להדפיס ולשלוח במייל את תוצאות החיפוש. למידע נוסף>> 

המאגר נגיש לחיפוש מתוך הספרייה בלבד, ואנו מזמינים אתכם לבוא ולהשתמש בו.

בכל שאלה נוספת ניתן ליצור קשר איתנו בטלפון, בדוא"ל, בצ'אט, בפייסבוק ובוואטסאפ >> 

דלפק ההדרכה של הספרייה למדעי החברה ולניהול זוכה לשם חדש !

הספרייה למדעי החברה ולניהול משתדלת להציב שילוט ידידותי, ברור ומובן ללקוחותיה, כחלק מתפישת השירות שלנו.

 נוכחנו שהמינוחים הספרניים  בהם השתמשנו עד היום לדלפק ההדרכה,  "יעץ"  ו – "Reference" , לא היו ברורים לקוראים, ולכן מצאנו לנכון לעדכנם ולהתאימם:

 בעברית –  יעוץ והדרכה  (במקום השם הקודם: יעץ והדרכה)

 באנגלית- Information Desk   (במקום השם הקודם: Reference Desk)

 וכמובן שהשירות שלנו נשאר אותו שירות, גם תחת השלט החדש…

 

שירות השאלת טכנולוגיות בספרייה למדעי החברה ולניהול

הספרייה למדעי החברה ולניהול מרחיבה את שירותיה ומציעה מגוון טכנולוגיות להשאלה: טאבלטים, מחשבים ניידים, קוראי ספרים אלקטרוניים, נגן DVD נייד, מחשבונים פיננסיים ומקלדות   USB.
כל אחת מהטכנולוגיות המוצעות להשאלה מרחיבה את סל שירותי הספרייה ומאפשרת נגישות מגוונת יותר למשאבי הספרייה.

אנו בודקים עתה טכנולוגיות נוספות לרכישה ונשמח לשמוע מכם במה אתם מעוניינים?

הדרכה של חברת Gale נערכה בספרייה למדעי החברה ולניהול

מנהל ההדרכה של חברת Gale הגיע היום לספרייה למדעי החברה ולניהול למפגש הדרכה על מגוון המאגרים והמוצרים של החברה. במפגש נסקרו החידושים האחרונים והפיתוחים הצפויים במאגרים.

המצגת שהוצגה במפגש

תערוכת צילומים "צילומי לילה בת"א יפו" מוצגת בספרייה למדעי החברה ולניהול

תערוכת הצילומים "צילומי לילה בת"א יפו" של העמותה לאמנות הצילום תל אביב יפו, המוצגת בקומת הכניסה של הספרייה למדעי החברה ולניהול, בוחנת את חשכת הלילה, על האור והחושך, המסתור וההפתעה שבה. עיר גדולה כמו תל אביב-יפו היא פסיפס מורכב של צורות, זוויות וסיטואציות מגוונות. תערוכה קבוצתית זו, על פירושיו האישיים של כל צלם וצלם,  מביאה לידי ביטוי את אופיה העשיר והמגוון של העיר.

לרגל התחרות, יצאו צלמי העמותה לסיורי לילה בנמל תל אביב, בשרונה וביפו והשתתפו בהשתלמויות, הרצאות וסדנאות. צילומי הלילה דרשו מהצלמים להשתמש בציוד מיוחד ובחשיפות ארוכות. שלא כמו בצילומים הנעשים ביום, צילומי לילה מצריכים ציוד מיוחד, כל צילום דורש התמקדויות וחשיפות ארוכות. ובעידן הדיגיטלי של היום נוסף גם הצורך למנוע את ה"הרעש" הדיגיטלי בצילום. תאורות הלילה השונות, השילוב של אור וחושך, מושך צלמים רבים להפיק צילומים מיוחדים, מעניינים ורבי רושם.

למידע נוסף על התערוכה

חדש בספריות אוניברסיטת ת"א – ארכיוני כתבי-עת בטקסט מלא

לאחרונה רכשו ספריות אוניברסיטת תל-אביב בסיוע ות"ת והנהלת אוניברסיטת תל אביב גישה אלקטרונית לחמישה ארכיוני כתבי-עת של המו"לים המובילים בעולם הפרסום האקדמי:

Elsevier-ScienceDirect, Oxford University Press, Sage, Springer, Wiley-Blackwell

Elsevier הוא המו"ל האקדמי המוביל בעולם.  הארכיון מספק גישה החל מהכרך הראשון לכ – 2200  כתבי עת, וכולל מאמרים שפורסמו בשנים 1823 -1995  , ב-67 תחומי – ידע וביניהם:  רפואה, מדעי החיים ומדעי החברה. 

דוגמא

באמצעות הארכיון ניתן לקבל גישה ל – 157 כתבי עת  החל מהגיליון הראשון. השנים הכלולות בארכיון הן 1849-1995 . כתבי העת הם בתחומים: במשפטים, רפואה, מדעים, מדעי החברה ומדעי הרוח. 

דוגמא

הארכיון מכיל כ- 400 כתבי עת המחולקים לעשר דיסציפלינות כגון חינוך, מדעי הרווחה והבריאות, מדעים ומדעי החברה. באמצעות הארכיון ניתן לקבל גישה למאמרים מהגיליון הראשון  בין השנים  1889-1999

דוגמא

 הארכיון מאפשר גישה לכ 1.5 מליון מאמרים של המו"ל המדעי השני בגודלו בעולם. חלק מכתבי העת בארכיון מאפשרים אחזור של מאמרים החל מ 1869 בטקסט מלא. כתבי העת הם בתחומים: מדעי ההתנהגות, מדעי החיים, מנהל עסקים וכלכלה, מדעי המחשב, מדעי הסביבה, הנדסה, מדעי הרוח, מתמטיקה, רפואה ומדעי החברה.

דוגמא

 אחד הארכיבים הגדולים ביותר של מוציא לאור יחיד. הארכיון נותן גישה למאמרים החל מהמאה השמונה עשרה ומכיל מעל 13.6 מליון דפים בתחומים של מדעי הרוח, מדעי החברה, רפואה, מנהל עסקים והנדסה.  

דוגמא