לאחרונה שומעים יותר ויותר על פרויקטים שתומכים בווב הסמנטי ובנתונים מקושרים. מטרת הנתונים המקושרים היא לאפשר שיתוף בין נתונים מובנים בווב באותה קלות שניתן היום לשתף מסמכים.
גם ספריות בעולם נרתמות לנושא. בפוסט ממרץ 2012 כתבתי על מספר פרויקטים של ספריות בתחום.גם Europeana הספרייה הדיגיטלית של אירופה – הצטרפה ליוזמות אלה.
ב- 22 במאי ספריית ספריית הקונגרס הודיעה על פרויקט לתרגום MARC 21 למודל של נתונים מקושרים.
נראה שגם OCLC נרתם לנושא.
ב- 20 ליוני OCLC הודיע על צעדים ראשונים בכיוון על ידי הוספת תיוג ה– Schema.org לרשומות שלו. וכדי להבין יותר את הנושא וחשיבותו לספריות OCLC Research הפיק לאחרונה סרטון וידאו בנושא נתונים מקושרים בספריות. סרטון הוידיאו בן 15 דקות מהווה מבוא למושגים הבסיסיים בתחום ומדוע הנושא חשוב לספריות. על פי סרטון זה ספריות יצאו נשכרות מהשימוש בנתונים מקושרים : שימוש בנתונים מקושרים יגביר את הנראות של משאבי הספרייה, יאפשר יותר יישומים יצירתיים שיתבססו על מידע-העל של הספרייה ויפתחו הזדמנויות לקטלוג יעיל .
בהקשר להדרכה בנושא מו הראוי לציין את פרויקט Learning Linked Data Project בארה"ב במימונו של Institute of Museum and Library Services -IMLS
לאור ההתפתחויות בנושא אין פלא שהנושא הוצג גם בכנס IFLA 2012 שמתקיים בימים אלו בהלסינקי בירת פינלנד. OCLC ארח ב- 13 באוגוסט 2012 במסגרת הכנס שולחן עגול בנושא הנתונים המקושרים. בדיונים בנושא השתתפו נציגים מ- British Library , OCLC ,מרכז פומפידו, והספרייה הלאומית בשוודיה. קישורים למצגות בנושא של כל אחד מהנציגים זמינות באתר:
Making The connection: Linked Open Data at the British Library
The Digital Pompidou Center: Applying Linked Data Principle to Cultural Heritage Data
רעיון מבורך כל הכבוד