SCImago Journal & Country Rank – פורטל להערכת כתבי עת ומצויינות מדעית של מדינות

SCImago Journal & Country Rank – הוא פורטל חדש יחסית להערכת כתבי עת ומצויינות מדעית של מדינות. הפורטל פותח על ידי קבוצת מחקר מאוניברסיטת גרנדה SCImago שמתמחה באחזור מידע וניתוחו תוך שימוש בטכניקות ויזואליות. השם ניתן לפלטפורמה על שם המדד SJR – מדד חדש יחסית להערכת כתבי עת שפותח אף הוא על ידי SCImago.הפורטל מספק מידע על מדדים מדעיים שחושבו על בסיס המידע שנכלל במאגר Scopus במרץ 2007 ותקופת הכיסוי היא 1996-2006. על פי מה שמוצהר באתר, המידע אמור להתעדכן תקופתית.

את המידע על כתבי העת ניתן לאחזר על פי השדות הבאים: 27 תחומי נושא, 295 קטגוריות נושאיות, 229 מדינות, שנה וסף מסוים של כלל המסמכים המצוטטים או מסמכים ברי ציטוט. ניתן לקבל מידע על דירוג כתבי העת על פי מספר פרמטרים כמו מדד SJR, מספר ציטוטים למסמך (שנתיים), H-Index , כלל המסמכים בתקופה נתונה, מסמכים ברי ציטוט דהיינו מאמרים מדעיים ומאמרי סקירה (3 שנים קודמות לשנה נתונה), וכלל הציטוטים (3 שנים)

את המידע על מדינות ניתן לאחזר על פי השדות הבאים: תחומי נושא, קטגוריות נושאיות, 10 אזורים גיאוגרפיים גדולים ובתוכם מדינות, שנה וסף מסוים של מסמכים, מסמכים ברי ציטוט או ציטוטים. ניתן לקבל מידע על דירוג המדינות על פי מספר פרמטרים כמו מספר הציטוטים למסמך (שנתיים), H-Index , מספר המסמכים, מספר המסמכים ברי ציטוט ומספר ציטוטים.

אופציה נחמדה היא האפשרות לערוך השוואות בין מדינות ובין כתבי עת על פי פרמטרים שונים ולקבל את המידע גם בצורה וויזואלית – גרפים ומפות. 

האיש שלנו בגוגל: ראיון עם אודי מנבר

אודי מנברד"ר אודי מנבר הוא בוגר תואר ראשון בטכניון וחי בארה"ב כבר 30 שנה. הוא עוסק בתחום חיפוש המידע משנת 1989 . בעבר שימש כמדען ראשי ומנהל מחלקת החיפוש ביאהו והיה סגן נשיא בכיר באמזון. משנת 2006 הוא מתפקד כסגן נשיא להנדסה בגוגל. הצוות שלו אחראי על תחום ה- search quality , כלומר, הדירוג בעמודים.

האלגוריתם שהם פיתחו בנוי מאלפי חלקים שונים. כל חלק מטפל באספקט אחד של בעיית החיפוש, והטריק הוא לשלב אותם ולגרום להם לעבוד ביחד. האלגוריתם משפיע על דירוג של אלפי תוצאות והמטרה היא להפוך את התוצאות ליותר אובייקטיביות.

האלגוריתם מנתח את הידע שקיים בחוץ, מנתח את השאילתה, את דרכיו של המשתמש, ובסוף ממזג בין השלושה.

היום מנבר עובד על מעין תכנית לימודים שתלמד משתמשים איך לחפש טוב יותר, כי אם אנשים יהיו טובים יותר בחיפוש, הם יקבלו תוצאות טובות יותר.

לראיון המלא של אייל מרקוס מעיתון גלובס

מי יציל את הספרים שלנו?

בתום ארבע שנות דיונים, התקבל בסוף השנה שעברה חוק המסדיר את הקמתו של בית הספרים הלאומי של מדינת ישראל.  כיום הוא מנוהל במסגרת האוניברסיטה העברית בירושלים, עם תקציבים מוגבלים והיעדר יכולת לשמר ברמה טכנולוגית חדשה.  חברת התוכנה אקס-ליבריס מוכנה לתרום את הידע והנסיון שלה ב-73 מדינות בעולם למען שימור כל הספרים שיצאו וייצאו בארץ ישראל.  אז למה הטלפון לא מצלצל ?

מאז שהחוק עבר בכנסת, יושב מתי שם טוב, מנכ"ל חברת התוכנה אקס-ליבריס, יחד עם מנהלת השיווק שלו, לורה גילינסקי, ושניהם ממתינים לטלפון המיוחל מירושלים, כדי שיקראו להם ליישם בבית הספרים החדש, לכשיוקם, את כל מה שהם יודעים על מיחשוב ספריות וארכיונים. והם יודעים לא מעט.

לכתבה המלאה מתוך: DailyMaily גיליון 4646 יום ג', 17.03.08 »

גוגל וארון הספרים

 Ex Libris הישראלית, המתמחה בפיתוח פתרונות מחשוב ותוכנה לספריות אקדמיות ומרכזי מידע ומחקר, הודיעה על שיתוף פעולה עם חברת גוגל, בהטמעת ממשק תכנות (API), לחשיפת מידע עשיר אודות ספרים  "About this book", ותאפשר לספריות ברחבי העולם להציע למשתמשים ממשק משתמש עשיר תוך תאימות ותקנים פתוחים.

הממשק, הנתמך על ידי שירותי חיפוש הספרים של גוגל (Google Book Search) , חושף מידע כגון טקסט מלא של ספר, איור הכריכה ותצוגה מיוחדת ב-Google Maps, אשר מציין על גבי מפת העולם אתרים המתוארים בספר.
ה– API יוטמע בתוכנות פרי פיתוחה של אקס ליבריס:ב-Primo, המציגה ממשק משתמש אחיד לגילוי וחיפוש כל משאבי הספריה, בלי קשר לסוג הפורמט ומיקומו, ב-SFX, ב-Aleph וב- Voyager.

אין ספק שזה יכול להיות כלי מצוין למינוף נוכחותן של הספריות… זהו צעד נוסף שמאפשר לספריות לספק כמה שיותר מידע למשתמש באופן הפשוט ביותר. 
ספרייה תוכל פשוט להוסיף את הקישור:"View this book in Google Book Search"  לצד הרשומה בקטלוג וליצור קישור לאותו פריט ב-Google Books.
ניתן לראות כיצד זה פועל בספריות הבאות:

:: Northwestern University
:: Plymouth State University
:: University of California 
:: University of Huddersfield
:: University of Iowa  
:: University of Texas at Austin   
:: Waterford Institute of Technology 

המאמר במלואו מתוך nrg מעריב 17/3/08 »
ההודעה המקורית של גוגל »