מדריכים ל- Facebook ול- Twitter

פייסבוק עם למעלה מ- 300 מיליון משתמשים פעילים הפכה לרשת החברתית המובילה ברשת.
מידע על מגוון האפשרויות שמספקת פייסבוק למטרות שונות,  ושימוש נכון בהם אפשר למצוא במדריך:
"The facebook Guide Book".

מדריך זה כולל קישורים למידע בסיסי ומתקדם על השימוש ב- Facebook . המדריך כולל מידע במגוון נושאים: ניהול קבוצות בפייסבוק, הוספת יישומים, ניהול נאות של ה"קיר" בפייסבוק, שימוש בפייסבוק למטרות עסקיות, ונושאים מתקדמים אחרים כגון שילוב פייסבוק בבלוג ועוד..

קישור למדריך בפורמט דומה על השימוש בטוויטר אפשר למצור באתר. המדריך מספק מידע על מגוון האפשרויות הקיימות ביישום כולל שימוש לצורכי עסקים, שיתוף מוסיקה ווידאו , טוויטר וה- IPone ועוד..

למדריך לפייסבוק
למדריך לטוויטר

לאה גולדברג – 40 שנה למותה

ביום שישי האחרון 15.1.2010 מלאו 40 שנה לפטירתה של  לאה גולדברג .
"האהבה הגדולה של לאה גולדברג לילדים, כקהילת קוראים, ניכרת מאוד במכלול היצירה שהועידה להם. אבל אהבה כנושא כמעט אינה מופיעה בכתיבתה לילדים"
כך כותבת יעל דר, בכתבה מענינת על לאה גולדברג, במלאות 40 שנה למותה. לאה גולדברג, שהיתה מעמודי התווך של ספרות הילדים העברית, וכמי שכתבה כמה מהיצירות הקלאסיות האהובות ביותר של ספרות זו, אהבה ילדים ובני נוער, אהבה של יוצר לקוראיו.

אהבתה הגדולה של גולדברג לילדים, כקהילת קוראים, ניכרת מאוד במכלול היצירה שהועידה להם, אף על פי שאהבה, כנושא, כמעט אינה מופיעה בכתיבתה לילדים – לא אהבה אמהית ולא אהבה חברית, לא אהבה רומנטית ולא אהבה של ילד להוריו או אחיו. זאת, כמובן, בניגוד גדול לכתיבתה למבוגרים. האהבה הנוכחת בטקסטים שלה לילדים היא אהבה מסוג אחר, שגולדברג הנערה השכילה לכנותה "אהבה של כותב לקוראיו".

      

לאה גולדברג התייחסה ברצינות רבה לקוראיה, והאמינה שילדים זקוקים לספרות משובחת וכי תפקידה הוא לסייע להם לפתח ולהרחיב את טעמם הספרותי. היא האמינה שיש לחשוף ילדים למגוון גדול של טקסטים ספרותיים, מהארץ ומחו"ל ולא להצטמצם ב"כאן ועכשיו". גולדברג, היתה חסידה של הרחבת אופקים, של הכרת צורות ספרותיות רבות, מקוריות ומתורגמות, "גבוהות" ופופולריות.
"האני מאמין" הזה שלה בנוגע ליחס הכותב לקוראיו הצעירים, לא השתנה גם כשהיתה בשיא פעילותה הספרותית. היא לא שינתה הרבה מעמדתה המחמירה בנוגע ליחס הכותב לקוראיו הצעירים.
וכך כותבת לאה גולדברג באנציקלופדיה חינוכית תחת הערך, ספרות ילדים: "ספרות ילדים, שלא נכתבה במיוחד לקורא הצעיר, עולה בדרך כלל בטיבה על הספרות שנכתבה בכוונה תחילה בשביל הילד. מעלתה היא, שהסופר הכותב אותה מרוכז בשעת תהליך היצירה בשאלה 'מה ברצוני לומר', ולא בשאלה 'הקורא שלי מיהו וכיצד אמצא חן בעיניו או אסתגל לטעמו'. דבר זה חשוב כשלעצמו, וחשוב שבעתיים כשכותבים לקהל לא מבוגר".

לאה גולדברג ידעה לאהוב ילדים בני יומם, ילדים גדולים ובני נוער, ואלה משיבים לה אהבה, מאז שנות ה-30 של המאה הקודמת, כשהחלה לפרסם שירה וספרות לילדים, ועד היום, 40 שנה אחרי מותה.

 לכתבה המלאה: לאה גולדברג כיוצרת וקובעת טעם לילדים מאת יעל דר

אוסף יצירותיה של לאה גולדברג בספרייה המרכזית

 *דר' יעל דר, מרצה בכירה במסלול ללימודי תואר שני בתרבות הילד והנוער באוניברסיטת תל אביב ומשמשת מבקרת ספרי הילדים של עיתון "הארץ".