Microsoft Academic Search – מנוע חיפוש מדעי חדש /מחודש

מיקרוסופט השיקה לאחרונה מנוע חיפוש מדעי חדש, שנמצא עדיין בשלב ביתא – Microsoft Academic Search.
כאשר נחפש חומר מדעי – מאמרים, חוקרים, כנסים וכתבי עת כדאי לזכור גם אותו.

בחיפוש הבסיסי אפשר לחפש על פי כל אחת מ-4 הלשוניות שמייצגות קטגוריות -אובייקטים: papers, authors, conferences, journals, ולהגביל את החיפוש על פי שנים. על פי מה שכתוב באתר המאגר של המנוע מכסה 3,947,446 papers שלקוחים מכנסים וכתבי עת.

אם נחפש על פי קטגוריה מסוימת נקבל בצד תוצאות החיפוש גם את ה-"related" על פי כל אחת משלושת הקטגוריות האחרות- מאפיין שיכול לסייע בחיפוש חומר נוסף. כך למשל אם נחפש "papers" בצד תוצאות החיפוש יוצגו "related authors" "related conferences " ו- "related journals".

הקלקה על כל אחת מתוצאות החיפוש תציג לנו מידע מפורט על אותו אובייקט. כך למשל הקלקה על המאמר תציג את התקציר של המאמר , קישורים להורדת המאמר וביבליוגרפיה. הקלקה על שם המחבר תציג פרטים על המחבר, חיבוריו והצגה וויזואלית של המחברים השותפים שלו.

בחיפוש המתקדם קיימות אופציות הגבלה נוספות בנוסף למילות מפתח. אפשר לחפש גם על פי כותר, מחבר, כנס, כתב עת ותאריך. אבל , כאשר ניסיתי לחפש בטופס החיפוש המתקדם ביטוי שכולל יותר ממונח אחד קיבלתי הודעת שגיאה.

קיימת גם אופציה לדפדוף על פי 23 קטגוריות נושאיות בתחום מדעי המחשב. נראה שהמאגר של המנוע עדיין מצומצם יחסית לגוגל סקולר למשל, וכפי הנראה הוא מוגבל עדיין לכיסוי תחומי ידע מסוימים, אך מנשק התוצאות שלו מעניין ויעיל.

נקווה שהפעם הוא ישמש אותנו ביעילות, וגורלו יהיה שונה מקודמו Windows Live Academic שהושק באפריל 2006 ונסגר במאי 2008.

למנוע החיפוש

Encyclopedia of Arabic Language & Linguistics

הספרייה המרכזית רכשה מנוי ל EALL Online
Encyclopedia of Arabic Language and Linguistics  בהוצאת Brill.

הגירסה המקוונת כוללת את הגירסה המודפסת, שיש לנו בספרייה, ותכלול עידכונים שוטפים החל מ – 2010 .

EALL Online  הינה כלי יעץ מקיף לחקר השפה הערבית וקשריה עם השפות האחרות. היא משלימה כלי יעץ נוספים שיש לנו בספרייה בנושא אסלאם ומוסלמים ובהוצאת Brill Online  כמו למשל Ecyclopedia of Islam   ו –  Encyclopedia of the Qur'an.

ניתן לחפש באנציקלופדיה בחיפוש בסיסי או בחיפוש מתקדם לפי שדות, הערכים חתומים, בסוף כל ערך ביבליוגרפיה לעיון נוסף ולעיתים גם רשימת מקורות ראשוניים,בסוף כל רשומה הדגמה כיצד יש לצטט את הערך .

האנציקלופדיה נגישה מאתר הבית של הספרייה > אנציקלופדיות ומילונים או מקטלוג אלף.