לאחר שנים ארוכות של פרסום בדפוס, תעשיית ההוצאה לאור המדעית נמצאת בעולם של מחשוב עננים, crowd sourcing ושיתוף. אחד המודלים העולים הוא מודל הגישה הפתוחה.
גיליון מיוחד של כתב העת nature ממרץ 2013 מוקדש לעתיד ההוצאה לאור המדעית. אחת הכתבות המעניינות בגיליון זה עוסקת בכיצד להאיץ ולעודד את תנועת הגישה הפתוחה. בכתבה מובאים דבריהם של 3 חסידי התנועה בנושא.
ALMA SWAN מי שעומדת בראש SPARC מדגישה את הצורך בתיאום מדיניות בנושא. אוניברסיטאות וגופים מממנים חייבים לשתף פעולה כדי לישר מדיניות בכל הקשור לתקופת האמברגו לגישה לחומרים במאגרים מוסדיים, ובנושא שימוש במענקי מחקר לרכש גישה לכתבי עת בגישה פתוחה.
מדיניות הועידה האירופית ברורה בנושאים אלו. על פי מדיניות זו החל מינואר 2014 יהיה חובה להפקיד מאמרים במאגרים מוסדיים מיד עם פרסומם או קבלתם. תותר תקופה של 6 חודשים אמברגו בתחומי מחקר של מדע וטכנולוגיה הנדסה ורפואה ו- 12 חודשים במדעי החברה והרוח. על פי מדיניות זו יותר השימוש במענקי מחקר להוצאות פרסום. הועידה האירופית הביעה תקוותה שמדינות אירופה יאמצו קו זה בתחום הגישה הפתוחה ואכן נראה שמתהווה הרמוניה בתחום אך יש להתמקד בפתוח מדיניות אחידה בקרב הגופים המממנים
MATTEW COCKERILL מנהל ב-BIOMED Central דיבר על התופעה של עיכוב בהכנסת חומרים בגישה פתוחה במאגרי מידע. על שירותי מפתוח אלה להכליל חומרים מכל כתב עת חדש שעונה על סטנדרטים בסיסיים כדי לאפשר את הנראות שלו וציטוטו .ניתן להשמיט מהאינדקס כתבי עת שימצאו לאחר מכן כלא ראויים מבחינת מספר ציטוטים או סטנדרטים של עריכה.
DOUGLAS SIPP ממרכז RIKEN לביולוגיה התפתחותית ביפן דיבר על מחסום השפה במדינות שאינן דוברות אנגלית והדגיש את הצורך בתרגום חומרים לשפות מקומיות.