ב-18-19 בנובמבר התקיים מפגש משותף של SPARC Europe ו-SPARC Japan/National Institute of Informatics בבלטימור שבמרילנד.
ספרנים, חוקרים, אנשי אדמיניסטרציה, מו"לים וטכנולוגים מרחבי העולם חלקו את ניסיונם בהקמתם של מאגרים מוסדיים ותמיכה בהם.
הדיונים התמקדו ב-4 תחומים עיקריים – מדיניות, אסטרטגיית ההוצאה לאור בקמפוס, שירותים בעלי ערך מוסף ואופקים חדשים..
מאגרים מוסדיים יכולים להוות את עמוד השדרה של מערכת התקשורת בקמפוס. מאגרים אלו משרתים את אנשי הסגל באותה מידה בה הם משרתים משתמשים אחרים מחוץ לקמפוס. במקום לדבר על התועלת שתצמח לאוניברסיטה מהמאגרים המוסדיים, יש להדגיש את ההזדמנות הניתנת לאנשי הסגל באמצעות המאגרים המוסדיים להאדיר את המוניטין שלהם. במסגרת זו הוצעו טיפים שונים כיצד לשכנע את אנשי הסגל לתמוך בנושא ואלו יתרונות להציג בפניהם כגון: שיפור הדירוג שלהם בגוגל ופלטפורמה למחקר ולאיתור עמיתים. לספרנים תפקיד לא מבוטל בנושא זה – עליהם לדבר עם אנשי הסגל בשפתם כדי להבהיר להם את התועלת בדבר ולהציע לאנשי הסגל סריקה ופרסום חומרים עבורם.
בהקמת המאגרים יש לקחת בחשבון את קבוצות המשתמשים השונים וצורכי המידע שלהם. הפצת החומרים שבמאגרים על ידי קישורים בוויקיפדיה, WorldCat ואתרי ווב אחרים תסייע לשיווקם. מעבר למאמרי מחקר יש לכלול במאגרים תמונות, סרטים ועבודות דוקטורט. כמו כן כדאי לשקול לכלול במאגרים ספרים שאחרת לא יפורסמו מסיבות שונות: היותם ארוכים מדי , יקרים מדי או מדי אזוטריים.
מתוך דיווח על ניסיון ספריות מסוימות בנושא – סנגוריה בלבד אינה מספקת, כדי לבנות ולהרחיב את המאגרים המוסדיים המשתמשים חייבים להכיר בערכם של התכנים והשירות שהם מספקים. לשם כך חייבים להראות שהמאגרים הם בשימוש ומועילים. נתונים סטטיסטיים על הורדות הם ליבה של גישה כוונת שימוש זו. דובר על תפקידם האקטיבי של הספריות שהתנסו בנושא – הספריות נטלו חלק פעיל בחיפוש החומרים ובהפקה אוטומטית של דוחות הורדה לכל מחבר, כדי להדגיש את הערך של חשיפת עבודותיו בצורה מקוונת. צוות הספרייה ניצל כל הזדמנות לקדם את ה-open access בפגישות עם חברי הסגל ובשיחות לא פורמליות. אורגן מסע שיווק תוך שימוש בתומכים בקמפוס לקדם מחקר דיגיטלי ותוך האזנה לצרכיהם של אנשי הסגל. עוד דובר על הקמת אתר ייעודי לשיווק הנושא ושיתוף פעולה עם ההוצאה לאור באוניברסיטה.
כמו כן הודגשה חשיבותו של השיתוף במישור הלאומי והבינלאומי. שיתוף שהוא הבסיס לחזונו של Driver -רשת המאגרים הדיגיטליים באירופה, לסוף 2009- מאגר משותף לכל מדינות אירופה והעולם כולו.
פרטים נוספים על המפגש כולל קישורים למצגות
דיווח על המפגש