RankSpeed – כלי לחיפוש ודירוג אתרים ומוצרים תוך שימוש ב"ניתוח סנטימנט " של הבלוגוספירה

ניתוח המידע באתרים של רשתות חברתיות כולל טוויטר נעשה לפעמים באמצעות "ניתוח סנטימנט" – " Sentiment Analysis". שיטה זו מתבססת על הבנת היחס של כותב התוכן לאובייקט מסוים. ניתוח סמנטי כזה, שמכונה לעיתים גם "opinion mining" וגם "emotional polarity computation", מאפשר לנו לדעת מהו יחס הכותבים כלפי אותו אובייקט – מהו אחוז השבחים לעומת התלונות כלפי אותו אובייקט ובכך לקבל רושם כללי על איכותו של האובייקט ומאפייניו – טוב, מצוין , שלילי וכו'

RankSpeed הוא מנוע חיפוש שמסייע לאתר את האתרים והמוצרים הטובים ביותר על ידי ניתוח סנטימנט של הבלוגוספירה / טוויטרספירה.

אסטרטגיית החיפוש כוללת בנוסף למונח/מונחי החיפוש גם מונחים רגשיים סנטימנטליים שהמשתמש בוחר מתוך רשימה מוצעת או מונחים שהוא בוחר להזין כגון: מצוין, קל, שימושי , בעייתי וכו' .

RankSpeed מבצע ניתוח סנטימנט של הבלוגוספירה/טוויטרספירה, מחפש אחרי אזכורים של מונחי החיפוש, מנתח אותם סמנטית כדי להבין את היחס של הכותב כלפי אותו מונח/אובייקט , מדרג את תוצאות החיפוש על פי אזכורים של כל מונח רגשי שהוזן כמילת חיפוש : "מצוין", "שימושי" וכו' ומציג את אחוז המשתמשים שדעתם על המוצר/אתר היא כמונח הרגשי שהוזן בחיפוש "מצוין", "שימושי" וכו' .

מנוע חיפוש זה שמאפשר למשתמש לחוש את המצב ב"שטח", נמצא עדיין בגרסת ביתא ובשלב זה כפי שכתוב באתר המנוע, מאגר המידע של המנוע כולל אתרים ומוצרים פופולריים בלבד. גרסאות עתידיות של RankSpeed ישתמשו במאגר מידע גדול הרבה יותר.

לאתר המנוע
אודות המנוע

3 תגובות בנושא “RankSpeed – כלי לחיפוש ודירוג אתרים ומוצרים תוך שימוש ב"ניתוח סנטימנט " של הבלוגוספירה

  1. היי יפה,

    תרגום sentiment analysis ל"ניתוח סנטימנטלי" או אפילו ניתוח רגשי איננו מוצלח כל כך לדעתי. מילון אוקספורד המתומצת מגדיר sentiment קודם כול כ-
    a view, opinion, or feeling. ▶general feeling or opinion, ורק אחר כך כ"סנטימנטלי" במובן שאנחנו משתמשים בו בעברית, כלומר רגשנות או רגשנות יתר.
    בהמשך את מדברת על יחס הכותבים וזה כבר קולע יותר למטרה. "לאן נושבת הרוח".

  2. שלום מיקי

    תודה על ההתייחסות. נכון שניתוח סנטימנט מוגדר לעתים גם ככריית דיעה "mining opinion" . אבל אני חושבת שחילוץ הלך הרוח של הכותב כלפי אובייקט מסוים מבוסס על הרגש שלו כלפיו חיובי שלילי וכו' ולכן ניתן לומר גם שזה מעין ניתוח רגשי. ההגדרות של המונח שמצאתי הן:
    Sentiment analysis or opinion mining refers to a broad (definitionally challenged) area of natural language processing, computational linguistics and text mining. Generally speaking, it aims to determine the attitude of a speaker or a writer with respect to some topic. The attitude may be their judgment or evaluation (see appraisal theory), their affective state (that is to say, the emotional state of the author when writing) or the intended emotional communication (that is to say, the emotional effect the author wishes to have on the reader).וויקיפדיה

    The evaluation of the sentiment-typically positive or negative-of the text, based on the usage of language. Determining the sentiment (general tone) of a document, based on the application of computational linguistics algorithms – מיקרוסופט

    יש בהם התייחסות גם לצד הרגשי האמוציונלי של הכותב. המונח "ניתוח סנטימנט" מקובל יותר בתחום שוק ההון ולכן העדפתי לכתוב ניתוח סנטימנטלי להדגיש שהניתוח הסמנטי נעשה על סמך הסנטינמט גם במובן הרגשי של הכותב כלפי האובייקט. אני לא חושבת שזו טעות. בכל מקרה בעקבות ההערה שלך שיניתי למונח הנפוץ יותר ניתוח סנטימנט והדגשתי את הנושא של "כריית דיעה"

    שוב תודה על ההתייחסות
    בברכה
    יפה אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *