יום פתוח בספריית אוסף וינר

ביום ג'  15.12 התקיים יום פתוח באולם הקריאה החדש של אוסף וינר.
ליום הפתוח הגיע קהל מגוון: חוקרים המתעניינים בתחום, ספרנים ומידענים, סטודנטים, עובדי אוניברסיטה ובעלי עניין מחוץ לקמפוס. המבקרים שמעו הרצאה על האוסף ועל השירותים הניתנים בו ונהנו מכיבוד (צנוע).

אוסף וינר הינו אוסף מיוחד בנושא אנטישמיות, שואה ופשיזם.
ראשיתו של האוסף בשנות ה 30 של המאה ה 20 במרכז אירופה ונכללים בו  ספרים, כתבי עת, מסמכים, עדויות ומוצגים מתקופת הרייך השלישי (דוגמת המשחק האנטישמי: JUDEN RAUS, אשר רפרודוקציה שלו מוצגת בכניסה לאולם).

בשנות ה 80 הועבר האוסף לאוניברסיטת תל אביב ומוקם בבניין משלו. עקב עבודות שיפוצים נסגר האוסף לקהל והגישה לחומרים מוגבלת.

בסיוע קרן מינרבה נפתח אולם קריאה חדש הממוקם בקומת המרתף של הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי.
לאולם זה הועברו ספרים אשר היו בעבר מאוחסנים במדפים סגורים.
מדובר בספרים אשר נרכשו מאז הגיע האוסף לתל אביב ועומדים כיום לרשות קהל המשתמשים, לעיון ולהשאלה.
לצד החומר הספרי מוצגים באולם כתבי עת עדכניים בתחומי האוסף.

אולם הקריאה המואר והמרווח פתוח לקהל בימים א-ה בין השעות 10.00-16.00.
האולם מאוייש על ידי ספרן וניתנים בו שירותי יעץ והשאלה.
לרשות המשתמשים כורסאות ישיבה נוחות, מחשבים חדישים עם גישה לאינטרנט ואפשרות להשתמש במחשבים נייידים.

לאתר אוסף וינר