מחקר מעניין של דר נועה אהרוני שהתפרסם ב- Aslib Proceedings 2012 בדק את השימוש בפייסבוק בספריות ציבוריות ואקדמיות בארה"ב במטרה להבין את דפוסי השימוש בפייסבוק בספריות. המחקר בדק את עמודי הפייסבוק של 20 ספריות בתקופה מאי עד יוני 2010 וכלל ניתוח סטטיסטי תיאורי וניתוח תוכן.
מממצאי המחקר – נמצאו הבדלים מסוימים בין ספריות ציבוריות ואקדמיות בשימוש בפלטפורמה – ספריות ציבוריות משתמשות בפייסבוק להודיע למשתמשים על הפעילויות השונות בספרייה בעוד שספריות אקדמיות מתמקדות בהצגת אוספים, שירותים, טכנולוגיה והספרייה בכלל .
לצד השינויים נמצאו דפוסי שימוש דומים בספריות אקדמיות וציבוריות
ספריות משתמשות בעיקר בסקציית המידע למידע על הספרייה ובקיר . במקום שני מבחינת הפופולריות נמצאת סקציית התמונות. 40% מהספריות האקדמיות ו- 100% מהספריות הציבוריות משתמשות בערוץ זה . סקציות אחרות בפייסבוק כגון אירועים פופולריות פחות.. .
לאור זאת מומלץ שספריות אקדמית וציבוריות כאחד ינצלו יותר את הערוצים השונים שמציעה פייסבוק וישתמשו יותר בפייסבוק להצגת כלי חיפוש שונים . כמו כן צוינה האפשרות להשתמש באפליקציית הקטלוג VISUAL BOOKSHELF
המחקר מצא עוד שספריות אקדמיות וציבוריות משתמשות בפייסבוק להעברת מידע למשתמשים יותר מאשר ערוץ לדיונים. הומלץ לעשות שימוש בערוצי תקשורת נוספים שמציעה פייסבוק. לתקשורת ודיאלוג עם המשתמשים.
נתון מעניין לדעת שהאיר את עיני
לפי דעתי יש מקום רב לשיפור באופן השימוש של ספריות בישראל בפייסבוק , ארצה לקבל עדכונים על ספרים חדשים גם שזה קשור לספריה ציבורית