עלות הגישה הפתוחה למוסדות האקדמיים

מחקרים רבים בנושא הגישה הפתוחה התמקדו בהערכה של התועלת המחקרית של הגישה הפתוחה או השוו בין העלות הכוללת של מסלול הזהב לעומת המסלול הירוק לעומת המודלים מבוססי המנוי.

לאור הגידול בדרישה של מוסדות מימון ממוסדות מחקר ליישם את מודל הגישה הפתוחה מעניין לדעת מה הן העלויות של מוסדות המחקר במילוי דרישות אלו.

ממשלת אנגליה מובילה בקידום המעבר לגישה פתוחה וזה מהווה גורם מרכזי במדיניות מימון המחקר שלה. Research Councils UK (RCUK)   ו- the Higher Education Funding Councils – שני גופי מימון עיקריים באנגליה הציבו במהלך השנתיים האחרונות דרישות חדשות ממקבלי המימון בכול הקשור לגישה הפתוחה . מדיניות זו מהווה לחץ על האוניברסיטאות למעבר לגישה פתוחה.

מעבר זה  הוא תהליך שכרוך בעלויות וזמן.  מעניין לדעת  מבחינה כלכלית כמה יעלה מעבר זה לאוניברסיטאות?

דוח עדכני שפורסם בנובמבר 2014 בא לתת מענה לכך.

על פי הדוח העלות של  ההיענות של האוניברסיטאות ומוסדות המחקר לדרישות מדיניות הגישה הפתוחה בשנה האקדמית – 2013-2014  הגיעה ל- 9.2 מיליון פאונד להוציא את עלויות ה- APC  – Article Processing Charges שהגיעו ל-11 מיליון פאונד

העלות האדמיניסטרטיבית של הנגשת המאמרים בצורה מקוונת מהווה פחות מ- 10%  מכלל העלויות, 0.8 מיליון פאונד למסלול הזהב ו- 0.1 מיליון למסלול הירוק, זמן יצירתו של מאמר בגישה פתוחה במסלול הזהב הוא למעלה משעתיים בעלות של 81 פאונד לעומת מאמר במסלול הירוק שנוצר במשך 45 דקות בעלות של 33 פאונד.

האחוז הגבוה ביותר של העלויות – 48%  הוא לזמן המוקדש על ידי הסגל לתמיכה יישום וניהול המדיניות – 4.4 מיליון פאונד

פרטים נוספים מעניינים בדוח המלא

מנוע החיפוש הסמנטי Hakia מאחורי השירות החדש לניתוח מניות SENSENews

מחפשים טיפים בכל הקשור להשקעות במניות – רכישה ומכירה. יתכן שתוכלו בשלב זה להיעזר תמורת תשלום חודשי בשירות החדש SENSENews .

שירות חדש זה שבו מיושמת הטכנולוגיה הסמנטית של מנוע החיפוש Hakia מסנן מידע מחדשות וממדיה חברתית ומעניק ציון לביצועי חברות.

שירות זה פועל על פי עיקרון פשוט – אם מצטברות חדשות טובות על החברה ומחיר המניה עדיין לא הגיב על כך, משמעות העניין שערכה של המניה מוערך בפחות משוויה undervalued , והיא תגיב בסופו של דבר וכדאי לרוכשה. שירות מחוון (אינדיקטור) מניות זה יכול להחליט בכל יום נתון האם המניה היא undervalued או overvalued – מה שיתפרש לרכישה או למכירה.

שלא כשיטות ניתוח מניות אחרות כגון ניתוח טכני שמתבססות על עקומות מחיר, שירות זה מציג עקומה חדשה מסוג אחר . מבחינה טכנית ד"ר ברקן מדען ראשי ב-Hakia  טוען שיש בשירות זה יותר מאשר ניתוח סנטימנט שכן ביצועי חברות אינם יכולים להיות מושתתים על סנטימנט בלבד – הניתוח כרוך באיסוף עובדות, נתונים, אירועים, אינטרפטציות, ספקולציות, גורמים חיצוניים וסנטימנט.

מבחינת מנועי החיפוש שירות זה מרמז על הצעד הבא במנועי חיפוש עסקיים – מנועי חיפוש ללא תיבת חיפוש שעומדים מאחורי מוצרים. כמו כן יש ביישום זה להצביע על העובדה שהטכנולוגיה הסמנטית עדיין מצומצת ליישומים מסויימים ואולי גם על  הקושי ליישמה  באינדקסים גדולים.

לכתבה בנושא

SENSENews

Researcha – מידע על חברות

Researcha הוא אתר מסחר אלקטרוני שמספק דו"חות על חברות בכל רחבי העולם ממספר רב של מאגרי מידע ומקורות אחרים ממו"לים בתחום.

החיפוש באתר הוא חופשי, מידע אינפורמטיבי קצר על החברות, התעשיות וכו' אף הוא חינמי, את הדוחות הפיננסיים על החברות והתעשיות שמתקבלים בתוצאות החיפוש אפשר לרכוש דרך האתר . כך למשל כאשר חיפשתי חברות בתחום החקלאות בישראל קיבלתי רשימה של 87 חברות. לחיצה על שם החברה מובילה למידע כללי אינפורמטיבי חינמי על החברה, ולרשימת דוחות פיננסיים על החברה אותם אפשר לרכוש בתשלום באתר.

באתר יש כמה מנשקי חיפוש:
• מנשק חיפוש על פי מלות מפתח שמאפשר לחפש על פי מלות מפתח תוך הגבלת החיפוש מראש לתאריך, תעשיה וארץ.
• מנשק חיפוש על פי חברות שמאפשר את הגבלת החיפוש לתעשייה וארץ .
• דף עם רשימת המו"לים שמספקים את מקורות המידע
• מנשק חיפוש על פי ארצות
• מנשק חיפוש על פי תעשייה (כ- 100 תעשיות)

לאתר