Transparency Report של גוגל כשמו כן הוא מאפשר למשתמש שקיפות בכל הקשור למידע וצנזורה
עם השקתו על ידי גוגל לפני כשנתיים הוא כלל מידע על בקשות של ממשלות להסרת פריטי מידע מתוצאות החיפוש. מאז נוספו לו מאפיינים חדשים כגון גרפים שמורים על דפוסי תעבורה, ושיבושים והפרעות לשירותי גוגל ממדינות שונות. לאחרונה הושקה סקציה חדשה שבה ניתן לראות בקשות מבעלי זכויות יוצרים להסיר תוצאות חיפוש.
הסקציות בדוח שעוסקות בנושא תעבורה וזכויות היוצרים מתעדכנות בזמן אמת . הנתונים על בקשות הממשלות מתעדכנות אחת ל-6 חודשים מכיוון שהתהליך הוא ידני
ב- 18 ביוני 2012 הועלו לדוח נתונים על בקשות ממשלות בתקופה יולי עד דצמבר 2011 להסרת פריטי מידע כגון פוסטים מבלוגים או סרטי וידאו משירותיה של גוגל.
התכנים שמבקשים להסיר הם בעיקר תכנים פוליטיים והעניין מעורר דאגה בשל הפגיעה בחופש הביטוי ובמיוחד שהבקשות באות גם ממדינות מערביות שאינן מזוהות עם צנזורה. כך למשל במחצית השנייה של השנה האחרונה רגולטורים מספרד בקשו להסיר 270 תוצאות חיפוש שמקשרים לבלוגים ולמאמרים בעיתונים שבהם מאוזכרים אישי ציבור. בפולין התקבלה בקשה ממוסד ציבורי להסיר קישורים לאתר שמותח עליו ביקורת. על פי מה שנכתב בבלוג הרשמי של גוגל מתאריך 18 ליוני 2012 בקשות אלו לא נענו. יש לציין שמדינות מסוימות כמו סין ואירן מסירות תכנים מבלי להודיע לגוגל.
לעומת זאת למעלה מ- 50% מתוך 1000 הבקשות של גורמים ממשלתיים ברחבי העולם להסרת פריטי מידע נענו. בין הבקשות שנענו – בקשות מתאילנד להסרת 149 סרטי וידאו שלכאורה מהווים פגיעה במשטר המלוכני . כמו כן נענו בקשות של משטרת אנגליה להסיר 5 חשבונות יוטיוב שלכאורה עודדו טרוריזם ו- 42% מתוך 187 פריטי תוכן שבקשה ארה"ב להסיר , רובם היו קשורות להטרדה.
אין ספק שנתונים אלו שגוגל משתף אותנו בהם פותחים צוהר למה שמתרחש בגדול בווב ותורמות לויכוח הציבורי המתנהל בנושא – כיצד ועד כמה ממשלות מעצבות את הווב