Elsevier המו"ל הגדול הראשון שמצטרף ליוזמות ה- OCW

OpenCourseWare היא יוזמה של מוסדות אקדמיים להעלות ל-WEB חומרי למידה וקורסים שלמים לשימוש חופשי למטרות לא מסחריות. מגמה זו היא מגמה כלל עולמית ושותפים בה אוניברסיטאות כמו MIT שהייתה חלוצה בתחום ושמה לה למטרה כבר ב- 2001 להפוך כמעט את כל הקורסים הנלמדים בה לחופשיים ב- WEB ובכך אפשרה לקולגות ברחבי העולם להפיק מהם תועלת. הפרויקט כפי שתואר אז על ידי נשיא האוניברסיטה  – Charles M. Vest ביטא את האמונה שגישה חופשית ושיתוף תורמים לקידום ההשכלה והחינוך.

גם האוניברסיטה הפתוחה שלנו מתכוננת להשתלב במגמה כלל עולמית זו ובמאי 2008 אמורה להשיק את פורטל פא"ר – "פתיחת אוצרות רוח" שנועד לאפשר גישה חופשית לחומרי למידה ולעשרות ספרי לימוד בפורמט דיגיטאלי מלא שיתפרסמו בהדרגה במהלך שלוש השנים הקרובות..

עד כה השותפים ליוזמות היו מוסדות אקדמיים. באפריל 2008, MIT הגיעה להסכם עם Elsevier על פיו המו"ל יאפשר ל-MIT לכלול במסגרת פרויקט ה- OCW תכנים מסוימים שברשותו שיוגדרו במסגרת ההסכם. התקווה היא שסנונית ראשונה זו בהסכמים עם המו"לים תביא בעקבותיה הסכמים נוספים.

למצגת של תמי נויטל בכנס 2008 בנושא – מחברות פתוחות – עולמות התוכן של האוניברסיטאות
לידיעה על הסכם Elsevier – MIT
למידע על פרויקט פא"ר