פעמים רבות רכש של כתבי עת אלקטרוניים על ידי האוניברסיטאות מתבצע בשיטת חבילות והמשא ומתן לרכישת החבילות מתבצע מאחורי דלתיים סגורות בעקבותיו מגיעים להסכם מחירים שהוא חסוי בדרך כלל.
לאחרונה צוות כלכלנים החליט לחקור את הנושא. התחקיר החל ב- 2009 והוא הקיף כ- 100 אוניברסיטאות וקוֹנְסוֹרְצְיוּמִים בארה"ב . הנושא נחקר ביחס למו"לים Elsevier, Springer – Wiley והתייחס למחירים של אותה שנה. התוצאות התפרסמו ב- 16 ביוני ב- Proceedings of the National Academy of Sciences –PNAS ומאמר בנושא התפרסם בגיליון –20 ביוני 2014 של כתב העת Science
תוצאות המחקר העלו שיש אוניברסיטאות שמשלמות מחיר כפול מזה שמשלמות אוניברסיטאות אחרות באותו סדר גודל כאשר המודל הסטטיסטי בתחקיר מושתת על מספר הסטודנטים הרשומים ומספר תארי ה- PhD בכול מוסד . .
מצד שני הועלו טענות מצד מו"לים וגם ספרנים שהתוצאות יכולות להטעות שכן יש לקחת בחשבון את ההיסטוריה של המוסד עם המו"ל וגם את מספר ההורדות של המאמרים .
לצד הטיעון שהחבילות מוזילות מחירים לאוניברסיטאות נטען גם שהחבילות משרתות גם את המו"לים שכן הן כוללות כתבי עת לא חשובים שלולא היו כלולים בחבילה לא היו נרכשים ואולי בסופו של דבר מודל החבילות לא תמיד משתלם לצרכנים
פירוט נוסף במאמר המלא (למנויים)
קובץ אקסל שכולל פירוט הפרשי מחירים ששלמו 100 אוניברסיטאות (למנויים)