I-SEARCH , SemWebVid הווב הסמנטי והחזון לעתיד

I-Search הוא מנוע חיפוש שפותח/מפותח במסגרת פרויקט מחקרי של האיחוד האירופי ואשר שם לו למטרה כפי שכתוב באתר לפתח מנוע חיפוש שמסוגל לקבל כשאילתה סוגים שונים של קובצי מולטימדיה ותכנים שונים – אובייקטים תלת מימדיים, תמונות דו- מימדיות, אודיו, וידאו, וצירופים שלהם ולאחזר תכנים רלוונטיים מהסוגים השונים של התכנים.

כיום כפי שנראה באתר הוא תומך ב-3 סוגי קבצים בו זמנית כשאילתה – – *.OFF אובייקטים תלת מימדיים, – *.JPG – תמונות דו מימדיות, ו- *.WAV – קובצי אודיו . ממעט החיפושים שערכתי, נראה שהוא באמת עדיין רק בשלבי פיתוח.

SemWebVid – Semantic Web Video הוא פרויקט במסגרת I-SEARCH שמטרתו להוסיף אוטומטית מידע על – כותרים, תיאור וכו' לקובצי וידאו תוך שימוש ב-RDF. הוא עושה שימוש גם בשירותי שפה טבעית בקוד פתוח כגון OpenCalais, Zemanta, and Alchemy כדי להעשיר את המידע ולחלץ זהויות. בשלב זה הפרויקט מתמקד ביוטיוב אבל המטרה היא להכליל את הפרויקט לכל פורטל וידאו אחר.

שני הפרויקטים עדיין בשלבי פיתוח, קשה להעריך את הביצועים, אבל הם יכולים אולי ללמד על הצפוי בעתיד בתחום תעשיית מנועי החיפוש , כדאי לעקוב… .

ANU השיקה אוספים דיגיטליים בגישה פתוחה

ANU – the Australian National University – האוניברסיטה הלאומית באוסטרליה הצטרפה החודש למוסדות אקדמיים אחרים דוגמת MIT ופתחה אוספים דיגיטליים לציבור הרחב. המאגר החופשי כולל 400 תזות , 4000 ניירות מחקר ולמעלה מ- 2000 תמונות . בהצהרת האוניברסיטה בנושא הגישה הפתוחה היא מציינת את הזכות לגישה פתוחה כאחת מזכויות האדם.

התוכנה שמשמשת את המאגר היא תוכנת הקוד פתוח DSpace . אפשר לחפש וגם לדפדף במאגר.

ד"ר Danny Kingsley המתאמת של מאגר המידע החדש דיברה על התחושה של התסכול הקיימת בקרב חוקרים בכל הקשור למודל הפרסום המסורתי . במסגרת מודל זה ישנם חוקרים שמשלמים הרבה עבור הפרסום של המאמרים שלהם בכתבי עת, ויחד עם זאת צריכים להמתין תקופת זמן די ארוכה מקבלת המאמר לכתב העת ועד פרסומו וגם המשתמשים משלמים עבור הגישה למאמרים. לדבריה על פי מודל הגישה הפתוחה המחקר צריך להיות נגיש חופשי לכול מרגע קבלתו לכתב העת. כמו כן הביעה תקווה שגם אנשים בתחום מחוץ לאקדמיה יפיקו תועלת מהמאגר החדש.