מספר מקורות ה- OER – מקורות לימוד והוראה חופשיים לשימוש, שימוש מחודש ושיתוף, הולך וגדל. בזמנו כתבתי בבלוג על מספר אתרים שכוללים מידע כזה ביניהם הרשת לחומרי למידה OER COMMONS – מקור חופשי עשיר לחומרי לימוד והוראה ואתרים נוספים.
מאז נוספו מקורות מידע חדשים ויזמות ומודלים חדשים בתחום. דוגמאות למספר יזמות, פלטפורמות ומודלים אחרונים ומתפתחים בתחום:
Mathematics Coaching Consortium – כולל שיעורים בחשבון, אלגברה וגיאומטרייה, מצגות powerpoint ומקורות מידע כלליים. מודל זה בא לתרום לידע של המורים ולעודד שיתוף פעולה.
חברות סטרט-אפ, בדרך כלל יזמות של מרצים וסטודנטים , שמציעות קורסים חופשיים לדוגמה:
Udacity – פלטפורמה חופשית שראשיתה ב- 20 למרץ 2012 ביוזמתו של פרופסור מאוניברסיטת סטנפורד . הפלטפורמה כוללת קורסים בנושאים שקשורים למדעי המחשב.
Coursera – פלטפורמה שפותחה אף היא על ידי מרצים מאוניברסיטאות בארה"ב – אוניברסיטת מישגן, סטנפורד , ברקלי קליפורניה – הקורסים הם בעיקר בנושאי מחשבים , הנושא אנטומיה נמצא בשלבי פיתוח.
GoodSemester– פלטפורמה שראשיתה בפרוייקט של סטודנט.שמטרתה להוות שירות מקוון בענן ללמידה מסוג חדש , לא רק קורסים חופשיים אלא גם פלטפורמה חופשית לבנית קורסים
Faculty Project של Udemy – פלטפורמה שמציעה קורסים מקוונים וחומרים נוספים, רובם חינם, על ידי מיטב המרצים באוניברסיטאות בארה"ב
בבואנו לאתר חומרי למידה ברשת שמספרם הולך וגדל כדאי לזכור מנועי חיפוש ייעודיים לכך, שגם מספרם גדל.
רשימה כזו של מנועי חיפוש אפשר למצוא ב- WikiEducator. מספר דוגמאות למנועי חיפוש כאלה : OpenCourseWare Finder, OER Recommender, Universal Education Search ואחרים.
מנוע חיפוש חדש לחומרי למידה שנמצא עדיין בגרסת אלפא הוא Gooru.